Рецепт Вірменська пахлава фото

Вірменська пахлава
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Борошно, Молочні продукти, Горіхи, Вершкове масло, Мед
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пехлеві

Вони, хто не уявляє свого життя без домашніх солодощів, обов'язково повинні звернути увагу на цей рецепт. Насичений медовий смак, горіхи і хрусткі коржі - це неймовірно! готуйте пахлаву!

Хочу розповісти, як приготувати вірменську пахлаву на своїй кухні. Насправді рецепт зовсім нескладний, так що з покрокові інструкції впорається навіть новачок. Це дійсно солодкий десерт, але якщо ви не любите надто нудотну солодкість, то рекомендую використовувати трохи менше цукру. Від пахлави будуть в захваті і дорослі, та діти.

  • Борошно - 3 склянки
  • Крем - 0.5 склянки
  • Maconi - 0.5 склянки
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 4 штуки(4 жовтка, 3 білка)
  • Горіхи - 500 грам
  • Цукор - 1.5-2 склянки
  • Мед - 2 Ст. Ложки(+ 1/4 склянки води)
вірменська пахлава - фото крок 1
1. У глибоку миску просійте борошно, розпушувач, сіль і ванілін. Охолоджене вершкове масло наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці.
вірменська пахлава - фото крок 2
2. Ножем і руками розітріть все до однорідної крихти.
вірменська пахлава - фото крок 3
3. Додайте сметану і мацоні. Вбийте два жовтки.
вірменська пахлава - фото крок 4
4. Ретельно вимішайте тісто. Розділіть його на 3 однакові частини (якщо випікаєте на великому деку), накрийте мисочку з тестом і відправте в холодильник на півгодинки.
вірменська пахлава - фото крок 5
5. А поки можна зайнятися начинкою. Горішки підсушіть пару хвилин на сковороді. Відберіть жменю цілих і відкладіть для прикраси. Решта горішки подрібніть ножем.
вірменська пахлава - фото крок 6
6. Відокремлені раніше білки викладіть в глибоку миску. Додайте цукор і горішки. Все акуратно перемішайте. Усе, начинка готова!
вірменська пахлава - фото крок 7
7. Тепер можна починати збирати пахлаву. Один шматочок тіста розкачайте тонко і викладіть на деко, попередньо змастивши його олією або застеливши пергаментом.
вірменська пахлава - фото крок 8
8. На тісто викладіть приблизно половину горіхової начинки.
вірменська пахлава - фото крок 9
9. Потім другий пласт тесту і залишилася начинка. Третій шматочок розкачайте і викладіть зверху. Збийте виделкою жовтки і змастіть за допомогою пензлика поверхню, щоб пахлава була рум'яною.
вірменська пахлава - фото крок 10
10. Гострим ножем зробіть надрізи на поверхні, щоб вийшли однакові порційні ромбики. У центр кожного викладіть раніше відкладені горішки. Тепер деко можна відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
вірменська пахлава - фото крок 11
11. Приблизно через півгодини приготуйте солодкий сироп: з'єднайте мед з водою. Дістаньте деко, рясно змастіть пахлаву медом і відправте назад в духовку ще хвилин на 10-15.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти