Вірменська пахлава
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто не уявляє свого життя без домашніх солодощів, обов'язково повинні звернути увагу на цей рецепт. Насичений медовий смак, горіхи і хрусткі коржі - це неймовірно! готуйте пахлаву!
Хочу розповісти, як приготувати вірменську пахлаву на своїй кухні. Насправді рецепт зовсім нескладний, так що з покрокові інструкції впорається навіть новачок. Це дійсно солодкий десерт, але якщо ви не любите надто нудотну солодкість, то рекомендую використовувати трохи менше цукру. Від пахлави будуть в захваті і дорослі, та діти.
- Борошно - 3 склянки
- Крем - 0.5 склянки
- Maconi - 0.5 склянки
- Вершкове масло - 300 грам
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 4 штуки(4 жовтка, 3 білка)
- Горіхи - 500 грам
- Цукор - 1.5-2 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки(+ 1/4 склянки води)
1. У глибоку миску просійте борошно, розпушувач, сіль і ванілін. Охолоджене вершкове масло наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці.
2. Ножем і руками розітріть все до однорідної крихти.
3. Додайте сметану і мацоні. Вбийте два жовтки.
4. Ретельно вимішайте тісто. Розділіть його на 3 однакові частини (якщо випікаєте на великому деку), накрийте мисочку з тестом і відправте в холодильник на півгодинки.
5. А поки можна зайнятися начинкою. Горішки підсушіть пару хвилин на сковороді. Відберіть жменю цілих і відкладіть для прикраси. Решта горішки подрібніть ножем.
6. Відокремлені раніше білки викладіть в глибоку миску. Додайте цукор і горішки. Все акуратно перемішайте. Усе, начинка готова!
7. Тепер можна починати збирати пахлаву. Один шматочок тіста розкачайте тонко і викладіть на деко, попередньо змастивши його олією або застеливши пергаментом.
8. На тісто викладіть приблизно половину горіхової начинки.
9. Потім другий пласт тесту і залишилася начинка. Третій шматочок розкачайте і викладіть зверху. Збийте виделкою жовтки і змастіть за допомогою пензлика поверхню, щоб пахлава була рум'яною.
10. Гострим ножем зробіть надрізи на поверхні, щоб вийшли однакові порційні ромбики. У центр кожного викладіть раніше відкладені горішки. Тепер деко можна відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
11. Приблизно через півгодини приготуйте солодкий сироп: з'єднайте мед з водою. Дістаньте деко, рясно змастіть пахлаву медом і відправте назад в духовку ще хвилин на 10-15.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!