Пахлава вірменська
(покроковий рецепт з фото)
Що, Ви не помилилися, в цьому рецепті язик піде про ту саму знаменитої і всіма улюбленої вірменської пахлаві. Ну а ми без особливих зусиль приготуємо її у себе вдома!
Звичайно, нам не обов'язково їхати до Вірменії, щоб спробувати цю приголомшливу солодкість, адже ми можемо легко зробити пахлаву вірменську в домашніх уязика. Ну, а якщо використовувати вже готове листкове тісто, то процес приготування стає досить простим і легким. Так що не бійтеся, що у вас щось може не вийти, адже з цим простим рецептом пахлави вірменської впорається навіть починаюча господиня, головне - це бажання. А якщо ви хоч раз пробували цю східну солодкість, то ви знаєте, що смак її настільки приголомшливий, що навряд чи хтось зможе перед ним встояти. Так приступимо ж до справи!
- Тісто листкове готове - 1 штука(1 упаковка )
- Подрібнені волоські горіхи - 4 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мед - 2 склянки
- Екстракт ванільний - 3 чайних ложки
- Вода - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
Для початку ми подрібнюємо волоські горіхи, перемішуємо їх з корицею і трохи підсмажуємо без додавання масла, буквально 3-5 хвилин.
Тепер ми беремо наше готове листкове тісто, розгортаємо його і встеляли тонкою пластинкою форми для запікання. Форму перед цим слід змастити топленим вершковим маслом.
На тісто ми викладаємо шар підсмажених з корицею волоських горіхів.
І знову накриваємо горіхи шаром тіста.
Так встеляли кожен шар, всього 3 рази. Потім ми нарізаємо пахлаву на ромби і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Поки пахлава готується, ми зробимо просочення для неї. У каструльку ми викладаємо вершкове масло і заливаємо мед.
Тепер додаємо цукор.
Вливаємо ванільний екстракт, а так же воду і розтоплюємо це все на водяній бані до однорідності. Коли пахлава приготується, ми виймаємо її і поливаємо приготовленої сумішшю, залишаємо на деякий час просочитися. Смачного!