Рецепт Пахлава вірменська фото

Пахлава вірменська
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Випічка, Десерти, Пехлеві

Що, Ви не помилилися, в цьому рецепті язик піде про ту саму знаменитої і всіма улюбленої вірменської пахлаві. Ну а ми без особливих зусиль приготуємо її у себе вдома!

Звичайно, нам не обов'язково їхати до Вірменії, щоб спробувати цю приголомшливу солодкість, адже ми можемо легко зробити пахлаву вірменську в домашніх уязика. Ну, а якщо використовувати вже готове листкове тісто, то процес приготування стає досить простим і легким. Так що не бійтеся, що у вас щось може не вийти, адже з цим простим рецептом пахлави вірменської впорається навіть починаюча господиня, головне - це бажання. А якщо ви хоч раз пробували цю східну солодкість, то ви знаєте, що смак її настільки приголомшливий, що навряд чи хтось зможе перед ним встояти. Так приступимо ж до справи!

  • Тісто листкове готове - 1 штука(1 упаковка )
  • Подрібнені волоські горіхи - 4 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мед - 2 склянки
  • Екстракт ванільний - 3 чайних ложки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
пахлава вірменська - фото крок 1
Для початку ми подрібнюємо волоські горіхи, перемішуємо їх з корицею і трохи підсмажуємо без додавання масла, буквально 3-5 хвилин.
пахлава вірменська - фото крок 2
Тепер ми беремо наше готове листкове тісто, розгортаємо його і встеляли тонкою пластинкою форми для запікання. Форму перед цим слід змастити топленим вершковим маслом.
пахлава вірменська - фото крок 3
На тісто ми викладаємо шар підсмажених з корицею волоських горіхів.
пахлава вірменська - фото крок 4
І знову накриваємо горіхи шаром тіста.
пахлава вірменська - фото крок 5
Так встеляли кожен шар, всього 3 рази. Потім ми нарізаємо пахлаву на ромби і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
пахлава вірменська - фото крок 6
Поки пахлава готується, ми зробимо просочення для неї. У каструльку ми викладаємо вершкове масло і заливаємо мед.
пахлава вірменська - фото крок 7
Тепер додаємо цукор.
пахлава вірменська - фото крок 8
Вливаємо ванільний екстракт, а так же воду і розтоплюємо це все на водяній бані до однорідності. Коли пахлава приготується, ми виймаємо її і поливаємо приготовленої сумішшю, залишаємо на деякий час просочитися. Смачного!

Схожі рецепти