Кримська пахлава 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Смачна і хрустка солодка пахлава - пам'ятайте, так кричать рознощики їжі на пляжах Криму? Давайте приготуємо до чаю цю солодкість і подаруємо собі спогади про літній відпочинок.
Хрустка пляжна насолода, після якої так добре купається в морі. Краса і смакота! Пропоную спробувати простий рецепт кримської пахлави. За цим рецептом вона вийде практично такий же на смак, як на теплому кримському пляжі. Звичайно, для повного відчуття себе в Криму не вистачає теплого сонечка і золотистого піску, але можна взяти альбом з фотками і зануритися в щасливий час відпустки. Отже, рецепт кримської пахлави з фото - йдемо на кухню і готуємо! 
- Борошно - 3, 5 склянки
 - Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (можна замінити на соду)
 - Крем - 3 Ст. Ложки
 - Молоко - 250 мілілітрів
 - Масло вершкове або маргарин - 70 грам
 - Цукор - 1 Склянка
 - Мед - 1-2 чайних ложок
 - Горіхи - 100 грам
 - Вода - 2/3 склянки
 - Рослинна олія для смаження - 700 мілілітрів
 - Сіль - 1 щіпка
 

Наливаємо в миску, в якій будемо замішувати тісто, молоко. Розтоплюємо масло або маргарин і додаємо до молока.

Додаємо в молочно-масляну суміш сметану і дрібку солі і перемішуємо.

Змішуємо борошно з розпушувачем для тесту. Його можна замінити на соду - в цьому випадку соду додати в сметану.

З'єднуємо рідкі і сухі інгредієнти для тіста і замішуємо досить туге і еластичне тісто.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо йому полежати хвилин 15.

Ділимо тісто на частини і кожну розгортаємо в дуже тонкий пласт, чим тонше - тим краще. Ми залишаємо розкачане тісто злегка обвітритися - так воно не буде злипатися при скручуванні.

Загортаємо пласт тесту в рулет за допомогою качалки. Качалку виймаємо і вільний край тесту злегка прищипують, щоб тісто не розгорнулося при смаженні. Нарізаємо рулет під кутом на шматочки приблизно 2 см завтовшки.

Обсмажуємо пахлаву в розпеченому рослинному маслі до красивої золотистої скоринки.

Готуємо сироп для пахлави. Для цього в киплячу воду додаємо цукор і мед і варимо до тих пір, поки не закипить. У киплячий сироп занурюємо обсмажену пахлаву і викладаємо її на блюдо.

Будь-які горіхи подрібнюємо і посипаємо вийняті з цукрового сиропу пахлавушкі. Розкладаємо готову пахлаву на великому блюді для охолодження.