Пахлава кримська
(покроковий рецепт з фото)
Необов'язково їхати в Крим, щоб спробувати їх місцеву солодкість. Таку смакоту можна купити або приготувати самим. Сьогодні я розповім, як приготувати пахлаву кримську.
Таким ласощами ви обов'язково здивуєте і порадуєте всю свою сім'ю. Тісто на пахлаву виходить крутим і після замішування воно еластичне, не липне до рук. Якщо вдома не виявилося горіхів, можете посипати пахлаву кунжутом. Пахлава стане прикрасою будь-якого столу і прекрасно підійде до чаювання. Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Крем - 50 грам
- Розтоплене вершкове масло - 70 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Цукор - 250 грам (для сиропу)
- Вода - 200 мілілітрів (для сиропу)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Волоські горіхи подрібнені - 50 грам
У мисці змішайте борошно і розпушувач.
В окремій мисці з'єднайте тепле молоко, сметану, масло і сіль, повільно додавайте борошно, постійно перемішуючи міксером.
Готове тісто накрийте і залиште на 20 хвилин.
Тісто розділи 4 частини і скачайте в кулю, залиште на 5-7 хвилин. Потім розкачати тісто в тонкий пласт, трохи підсушіть тісто.
Потім скачайте тісто в плоский рулет.
Наріжте вийшов рулет на смужки і розправте кожен ромб.
У каструлі або сотейнику розжарити масло і обсмажте пахлаву до золотистого кольору.
Для сиропу в каструлі змішайте воду і цукор. Поставте на середній вогонь і варіть до розчинення цукру, потім кип'ятіть сироп 5 хвилин. Зніміть з вогню, додайте мед і перемішайте. Опустіть в гарячий сироп пахлаву і обваляйте з 2 сторін, викладіть на тарілку і посипте горіхами.