Овочі під соусом «бешамель» з сиром
(покроковий рецепт з фото)
У сезон овочів можна зробити не тільки рагу або згасити їх. Мій рецепт, як приготувати овочі під соусом "бешамель" з сиром, набагато смачніше і цікавіше. Підійдуть будь-які овочі, які у вас є.
Таку запіканку готую часто, тільки овочі використовую весь час різні. Цього разу у мене кабачки і томати. Крім цього, пробував картопля з грибами, баклажани, цибулю і моркву, багато інших. Кожен раз виходить дуже смачно і ситно. Соус "бешамель" дуже добре доповнює блюдо і надає йому консистенції запіканки, а не печених овочів.
- Кабачки - 2-3 штук
- Томати - 6 штук
- Сир твердий - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 0, 5 L
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Мускатний горіх - За смаком
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Кабачки мою і нарізаю товстими кружечками (близько 2 сантиметрів). Розігріваю духовку і на решітку викладаю все кабачки, скроплюю їх соняшниковою олією, обсмажую з двох сторін до появи характерної решітки.
2. У сотейник кладу масло і ставлю його на вогонь, розтоплюю масло і додаю борошно, перемішую віночком і обсмажую до золотистого кольору.
3. Вливаю молоко, кладу мускатний горіх і варю до густого стану, весь час помішують віночком.
4. Соус по консистенції схожий на рідку сметану, доводжу до смаку сіллю і чорним меленим перцем.
5. Форму для випікання змащую олією, викладаю перший шар кабачків, потім порізані товсто томати.
6. Вливаю половину соуса, поверх нього викладаю залишилися кабачки.
7. Заливаю залишками соусу і посипаю подрібненим на тертці сиром.
8. Відправляю форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Подаю запіканку трохи остигнула.