Рецепт Овочі під соусом «бешамель» з сиром фото

Овочі під соусом «бешамель» з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

У сезон овочів можна зробити не тільки рагу або згасити їх. Мій рецепт, як приготувати овочі під соусом"Бешамель" з сиром, набагато смачніше і цікавіше. Підійдуть будь-які овочі, які у вас є.

Опис приготування:

Таку запіканку готую часто, тільки овочі використовую весь час різні. Цього разу у мене кабачки і томати. Крім цього, пробував картопля з грибами, баклажани, цибулю і моркву, багато інших. Кожен раз виходить дуже смачно і ситно. Соус"Бешамель" дуже добре доповнює блюдо і надає йому консистенції запіканки, а не печених овочів.

  • Кабачки - 2-3 штук
  • Томати - 6 штук
  • Сир твердий - 200 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 0, 5 L
  • Борошно пшеничне - 50 грам
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
овочі під соусом
1. Кабачки мою і нарізаю товстими кружечками (близько 2 сантиметрів). Розігріваю духовку і на решітку викладаю все кабачки, скроплюю їх соняшниковою олією, обсмажую з двох сторін до появи характерної решітки.
овочі під соусом
2. У сотейник кладу масло і ставлю його на вогонь, розтоплюю масло і додаю борошно, перемішую віночком і обсмажую до золотистого кольору.
овочі під соусом
3. Вливаю молоко, кладу мускатний горіх і варю до густого стану, весь час помішують віночком.
овочі під соусом
4. Соус по консистенції схожий на рідку сметану, доводжу до смаку сіллю і чорним меленим перцем.
овочі під соусом
5. Форму для випікання змащую олією, викладаю перший шар кабачків, потім порізані товсто томати.
овочі під соусом
6. Вливаю половину соуса, поверх нього викладаю залишилися кабачки.
овочі під соусом
7. Заливаю залишками соусу і посипаю подрібненим на тертці сиром.
овочі під соусом
8. Відправляю форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Подаю запіканку трохи остигнула.

Схожі рецепти