Овочі під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, яке і низькокалорійне, і ситне в один і той же час. Готувати овочі під соусом бешамель можна навіть в зиязикай час, якщо у вас заготовлені овочі.
Найпростіші овочі можна чудово перетворити за допомогою нехитрого секрету - соусу "бешамель" . Для приготування страви можна використовувати навіть заморожені овочі. Якщо додати до основних овочів в рецепті картопля або пекінську капусту, то це блюдо "заграє" в іншому смак.
- Капуста - 350 грам
- Морква - 2 штуки
- Зелений горошок - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 100 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Готувати овочі під соусом бешамель можна різними способами. Я зазвичай відварюю овочі, потім заливаю їх соусом і трохи запікаю в духовці. Отже, відразу відварюємо капусту, морква і горошок. Для цього нарізаємо капусту і моркву (форму шинкування вибирайте самі) і відправляємо їх в підсолену воду. Сюди ж кладемо зелений горошок (можна використовувати свіжий, а можна - заморожений).
2. Окремо готуємо соус: обсмажуємо борошно з вершковим маслом до золотистого кольору, поступово додаємо молоко або вершки і видавлений часник. Варимо соус, постійно помішуючи.
3. Заливаємо їм овочі, відправляємо їх в духовку буквально на 10-15 хвилин. При бажанні можете посипати сиром.
4. Подаємо овочі під соусом бешамель в гарячому вигляді порційно. Овочі можна брати будь-які: кабачок, морква, білокачанну або пекінську капусту, горошок, кукурудзу і т.Д.