Овочі під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт дуже універсальний. Самі позички, під таким сирним соусом можна запекти абсолютно будь-які овочі: баклажани, томати, картопля, кабачки або ще щось. Просто і неймовірно смачно!
Перед вами - простий рецепт приготування овочів під сирним соусом. В даному випадку я готував баклажани і кабачки (можете спробувати з іншими овочами). Блюдо виходить дуже ситним, незважаючи на відсутність тут м'яса. Вдалого приготування!
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Молоко - 0, 5 L
- Сир твердий - 250 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Крем - 150 грам
- Майонез - 150 грам
- Спеції - 1 За смаком
- Масло рослинне - 1 За смаком
Кабачок і баклажан промиваємо, очищаємо і нарізаємо кубиками або довільними шматочками. Обсмажуємо на рослинному маслі буквально 10 хвилин.
Приготуємо сирний соус. Змішуємо в сотейнику: молоко, сметану, борошно, майонез, спеції і тертий сир. Варимо масу на повільному вогні, помішуючи ложкою. Сир повинен повністю розчинитися, а соус - загуснути.
Перекладаємо овочі в форму для запікання, заливаємо сирним соусом. Відправляємо овочі під сирним соусом в духовку на 35 хвилин, температура 200 градусів.