Рецепт Овочі під сирним соусом фото

Овочі під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Сир , Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт дуже універсальний. Самі позички, під таким сирним соусом можна запекти абсолютно будь-які овочі: баклажани, томати, картопля, кабачки або ще щось. Просто і неймовірно смачно!

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування овочів під сирним соусом. В даному випадку я готував баклажани і кабачки (можете спробувати з іншими овочами). Блюдо виходить дуже ситним, незважаючи на відсутність тут м'яса. Вдалого приготування!

  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Молоко - 0, 5 L
  • Сир твердий - 250 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 150 грам
  • Майонез - 150 грам
  • Спеції - 1 За смаком
  • Масло рослинне - 1 За смаком
овочі під сирним соусом - фото крок 1
Кабачок і баклажан промиваємо, очищаємо і нарізаємо кубиками або довільними шматочками. Обсмажуємо на рослинному маслі буквально 10 хвилин.
овочі під сирним соусом - фото крок 2
Приготуємо сирний соус. Змішуємо в сотейнику: молоко, сметану, борошно, майонез, спеції і тертий сир. Варимо масу на повільному вогні, помішуючи ложкою. Сир повинен повністю розчинитися, а соус - загуснути.
овочі під сирним соусом - фото крок 3
Перекладаємо овочі в форму для запікання, заливаємо сирним соусом. Відправляємо овочі під сирним соусом в духовку на 35 хвилин, температура 200 градусів.

Схожі рецепти