Овочевий Тіан
(покроковий рецепт з фото)
Досить їсти жирну їжу - спробуйте таке легке і корисне блюдо, як овочевий Тіан.
Овочевий Тіан - це дуже корисна овочева закуска, яка прекрасно йде в літню спеку, коли важких жирних страв зовсім не хочеться. За особистим відчуттям можу сказати, що ця закуска чудово поєднується з сухим білим вином. Можна її подавати і як гарячий гарнір до якого-небудь основної страви. Дуже смачна штука цей овочевий тьян - спробуйте самі!
- Картопля - 3 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Тертий сир - 70 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Свіжий чебрець - - За смаком
- Сіль, чорний перець - - За смаком
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю і часник, обсмажуємо його на сковороді в оливковій олії до золотистого.
Моєму кабачок, нарізаємо його скибочками завтовшки в 5-7 міліметрів. Аналогічно нарізаємо помідори і очищений картопля.
Обсмажені цибулю і часник подрібнюємо в блендері до консистенції ікри.
Беремо форму для випікання, на самий низ викладаємо нашу часниково-цибульну масу з блендера.
Зверху викладаємо своєрідні канапе з скибочок кабачка, помідора і картоплини, проткнути шпажкою або зубочисткою. Однак перед запіканням шпажки або зубочистки потрібно дістати.
Далі потрібно трохи побризкати овочі оливковою олією, посипати спеціями, кинути гілочки чебрецю. Накриваємо фольгою і ставимо в духовку. Випікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
В самому кінці гарячі овочі посипаємо тертим сиром. Подавати до столу можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.