Рецепт Овочевий Тіан фото

Овочевий Тіан
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня , Канадська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок

Досить їсти жирну їжу - спробуйте таке легке і корисне блюдо, як овочевий Тіан.

Овочевий Тіан - це дуже корисна овочева закуска, яка прекрасно йде в літню спеку, коли важких жирних страв зовсім не хочеться. За особистим відчуттям можу сказати, що ця закуска чудово поєднується з сухим білим вином. Можна її подавати і як гарячий гарнір до якого-небудь основної страви. Дуже смачна штука цей овочевий тьян - спробуйте самі!

  • Картопля - 3 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Кабачок - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Тертий сир - 70 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Свіжий чебрець - - За смаком
  • Сіль, чорний перець - - За смаком
овочевий Тіан - фото крок 1
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю і часник, обсмажуємо його на сковороді в оливковій олії до золотистого.
овочевий Тіан - фото крок 2
Моєму кабачок, нарізаємо його скибочками завтовшки в 5-7 міліметрів. Аналогічно нарізаємо помідори і очищений картопля.
овочевий Тіан - фото крок 3
Обсмажені цибулю і часник подрібнюємо в блендері до консистенції ікри.
овочевий Тіан - фото крок 4
Беремо форму для випікання, на самий низ викладаємо нашу часниково-цибульну масу з блендера.
овочевий Тіан - фото крок 5
Зверху викладаємо своєрідні канапе з скибочок кабачка, помідора і картоплини, проткнути шпажкою або зубочисткою. Однак перед запіканням шпажки або зубочистки потрібно дістати.
овочевий Тіан - фото крок 6
Далі потрібно трохи побризкати овочі оливковою олією, посипати спеціями, кинути гілочки чебрецю. Накриваємо фольгою і ставимо в духовку. Випікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
овочевий Тіан - фото крок 7
В самому кінці гарячі овочі посипаємо тертим сиром. Подавати до столу можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Схожі рецепти