Австралійський овочевий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Так як хліб повинен бути не тільки смачним, але і красивим, розповім вам, як приготувати австралійський овочевий хліб, чотириколірний! Такий хліб є дуже апетитним, повітряним і ароматним.
Австралійський овочевий хліб виходить не тільки дуже корисним, але і неймовірно яскравим завдяки природним барвникам: шпинату, буряках і томату. Такий хліб стане прикрасою святкового столу, а також сподобається дітям. Ви можете спекти як окремі буханки одноколірного хліба, так і одну, переплітаючи між собою джгути з тіста. За бажанням посипте тісто кунжутом або кмином. Обов'язково дайте хліба двічі піднятися, завдяки цьому він виходить дуже повітряним і легким після випічки.
- Томатний сік - 110 мілілітрів
- Вода - 110 мілілітрів
- Буряковий сік - 110 мілілітрів
- Пюре з шпинату - 110 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Борошно - 600 грам (по 150 г для кожного виду тесту)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 4 чайних ложки
1. Підготуйте буряковий сік, томатний сік, пюре зі шпинату і воду. У кожну рідина додайте по чайній ложці цукру і по 5 г свіжих дріжджів. Добре розмішайте і залишіть суміші на 10 хвилин.
2. Бурякову суміш перелийте в миску, додайте до неї 150 г просіяного борошна, 1/4 немає. Ложки солі, столову ложку рослинної олії і вимішують тісто 5 хвилин. Тісто має злегка липнути до рук. Так само зробіть інші види тесту.
3. Перекладіть його в змащені олією миски і накрийте вологим рушником. Залиште при кімнатній температурі на 1 час.
4. З тіста сформуйте джгути і переплетіть їх у формі буханця. Перекладіть хліб в змащену олією форму і накрийте рушником на 30 хвилин.
5. Випікайте хліб в розігрітій до 200 градусів духовці 40-45 хвилин. Смачного!