Дитячий овочевий суп
(покроковий рецепт з фото)
Дитячий овочевий суп цілком підійде в якості першого страви для вашого однорічного малюка. Дорослим, між іншим, також корисно їсти подібні супи. Він ідеальний для вегетаріанців і під час посту.
Якщо вам цікаво, як приготувати дитячий овочевий суп, то цей рецепт вам ідеально підійде. З таких овочевих супчиків можна починати прикорм найменших малят. Але для самих маленьких краще не робити зажарку на сковороді, а загасити або відварити овочі. Дітки старшого віку теж із задоволенням їдять такі супи. Додайте до нього сметану або вершки, щоб зробити смак ніжніше.
- Картопля - 600 грам
- Селера черешкова - 100 грам
- Лук-пориста - 200 грам
- Вода - 1, 5 L
- Олія соняшникова - 100 мілілітрів
Зелена цибуля і селера очистіть і помийте. Наріжте овочі невеликими кільцями. У сотейнику розігрійте рослинне масло без запаху. Викладіть в нього овочі і пасеруйте три хвилини, постійно помішуючи, поки вони не стануть м'якими.
Картопля очистіть і промийте. Потім наріжте бульби на невеликі кубики. Надішліть картоплю до цибулі і селері. Обсмажуйте її, поки не з'явиться легка золотава скоринка.
У сотейник налийте чисту питну воду. Вона повинна покривати овочі повністю. Накрийте кришкою, коли вода закипить, і зменшіть вогонь.
Варіть суп, періодично помішуючи, близько двадцяти хвилин до повної готовності. Картопля повинен стати м'яким. Присолите суп на свій смак. Якщо він готується для дітей, то краще зовсім відязикатися від солі.
Коли суп буде повністю готовий, зніміть сотейник з плити і дайте вмісту трохи охолонути. Збийте суп до повної однорідності за допомогою погружного блендера.