Овочевий паштет
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Приготувати овочевий паштет в домашніх умовах можна по-різному і кожен рецепт по-своєму буде хороший. Ця страва буде дуже корисне. Більш того, навіть діти люблять такий паштет з овочів.
Опис приготування:
Запікати паштет - незвичайне рішення, погодьтеся. Але це блюдо виходить чудовим і в якості закуски на святковий стіл буде відмінним рішенням. Навіть овочевий паштет в домашніх умовах можна урізноманітнити таким незвичайним чином, додавши в нього соєві боби, корінь селери і зелень, після чого відправити в духовку.
- Картопля - 2 штуки (в мундирі)
- Морква - 2 штуки (в мундирі)
- Корінь селери - 1/2 штуки (попередньо відварений)
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Соєві боби - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Рослинна олія - 40 грам
- Сіль і приправи - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Даний рецепт дещо незвичний, оскільки в основному овочевий паштет в домашніх умовах готують з декількох інгредієнтів. У нашому випадку ми трохи відійдемо від класики і приготуємо дуже смачний паштет з овочів, який дуже люблять навіть дітки.
2. Щоб приготувати паштет швидше, заздалегідь відваріть всі необхідні овочі та остудіть їх. Я зазвичай це роблю з вечора, а вранці приступаю до приготування. Нарізаємо і обсмажуємо гриби з цибулею, після чого додаємо подрібнені овочі, яйця, сіль і приправи. Все гарненько збиваємо.
3. Коли ввели яйця, масу слід забивати близько 5 хвилин на повній швидкості і тільки після цього викладати в форму для запікання.
4. Я зазвичай беру форму з щільної фольги - вона і зручна, і в ній не пригоряють страви. Запікаємо близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. У масу я додаю корінь селери, зелень і соєві боби (вже готові). Це - на ваш смак, але гарантую, сподобається навіть вимогливому гурману.
5. Дістаємо наш паштет, який вийшов досить зарум'яненим і за зовнішнім виглядом нагадує запіканку.
6. Виходить така краса. Тепер можна нарізати паштет і вживати в їжу разом з хлібцями.