Рецепт Овочеве рагу по-провансальски фото

Овочеве рагу по-провансальски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Помідор , Цукіні
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4
Час приготування: 6 дн. 6 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати овочеве рагу по-провансальски, що являє собою не що інше, як варіацію популярного «Рататуя». У цьому варіанті блюдо подається не як гарнір, а як основне.

Опис приготування:

Рагу можна приготувати в казані, мультиварці або просто в каструлі каструлі. Головне в страві - це зберегти соковитість овочів і не перетворити їх в кашу. Утворюється велика кількість підливи, тому подавайте блюдо в глибокій тарілці, прикрасивши зеленню. З шматочком м'якого домашнього хліба…

  • Баклажан - 1 штука
  • Цукіні - 2-3 штук
  • Помідор - 3 штуки
  • Петрушка - 2-3 штук
  • Базилік - 2-3 штук
  • Часник - 6 зубчиків
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 1
1. Помийте цукіні і розріжте їх уздовж на дві частини. Потім наріжте тонкими часточками.
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 2
2. Викладіть половину нарізаного цукіні на дно каструлі.
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 3
3. Помийте і поріжте баклажан як цукіні. Шматочки повинні бути однакового розміру.
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 4
4. Половину нарізаної баклажана викладіть на цукіні. Приправити сіллю і poperčite.
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 5
5. Помийте і наріжте помідори великими шматочками. Помийте і крупно подрібніть базилік і петрушку.
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 6
6. Почистіть зубчики часнику і крупно наріжте.
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 7
7. Додайте в каструлю половину нарізаних помідорів, трав і часнику. Приправити сіллю і poperčite.
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 8
8. Повторіть шари (цукіні, баклажан, помідор з травами і часником). Накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні протягом 2-2, 5 годин.
овочеве рагу по-провансальски - фото крок 9
9. Соковиті і м'які овочі готові. Смачного!

Схожі рецепти