Овочеве рагу по-провансальски
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати овочеве рагу по-провансальски, що являє собою не що інше, як варіацію популярного «Рататуя». У цьому варіанті блюдо подається не як гарнір, а як основне.
Рагу можна приготувати в казані, мультиварці або просто в каструлі каструлі. Головне в страві - це зберегти соковитість овочів і не перетворити їх в кашу. Утворюється велика кількість підливи, тому подавайте блюдо в глибокій тарілці, прикрасивши зеленню. З шматочком м'якого домашнього хліба…
- Баклажан - 1 штука
- Цукіні - 2-3 штук
- Помідор - 3 штуки
- Петрушка - 2-3 штук
- Базилік - 2-3 штук
- Часник - 6 зубчиків
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
1. Помийте цукіні і розріжте їх уздовж на дві частини. Потім наріжте тонкими часточками.
2. Викладіть половину нарізаного цукіні на дно каструлі.
3. Помийте і поріжте баклажан як цукіні. Шматочки повинні бути однакового розміру.
4. Половину нарізаної баклажана викладіть на цукіні. Приправити сіллю і poperčite.
5. Помийте і наріжте помідори великими шматочками. Помийте і крупно подрібніть базилік і петрушку.
6. Почистіть зубчики часнику і крупно наріжте.
7. Додайте в каструлю половину нарізаних помідорів, трав і часнику. Приправити сіллю і poperčite.
8. Повторіть шари (цукіні, баклажан, помідор з травами і часником). Накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні протягом 2-2, 5 годин.
9. Соковиті і м'які овочі готові. Смачного!