Рецепт Осетрина відварна фото

Осетрина відварна
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Риба та морепродукти , Осетер
Дієтичне харчування , ПП рецепти , Для діабетиків
На обід , На святковий стіл , День народження , Святковий обід , Новий рік , Ювілей , Весілля
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ви шукаєте рецепт розкішної закуски з осетрини? Тоді ви знайшли те, що потрібно! Осетрина відварна з даного рецептом не тільки перетворюється в красиву і смачну закуску, але і залишається корисною.

Опис приготування:

Рецепт осетрини відвареної:

Крок 1: Спочатку займемося рибою. По перше, осетрину гарненько промиваємо під проточною водою. Потім тушку риби з усіх боків обшпарюємо крутим окропом. Потім ще раз промиваємо холодною водою, позбавляючись від слизу і зрізаючи шипи-жучки.

Крок 2: У великій каструлі (щоб в неї повністю помістилася риба) закип'ятити воду. Потім додамо в воду спеції, сіль і опустимо в киплячу воду рибу, поклавши її на бік. Води в каструлі повинно бути рівно стільки, скільки потрібно, щоб шматок осетрини був повністю покритий водою. Якщо невелика частина риби залишається на поверхні, то в процесі варіння шматок потрібно перевертати!

Крок 3: З моменту закипання риби, потрібно зменшити на дуже тихий вогонь і варити приблизно 20 хвилин. Щоб зрозуміти, що риба вже готова, потрібно проткнути шматок в самому товстому місці вузьким ножем, м'якоть повинна легко протикати.

Крок 4: Готовий шматок риби охолоджуємо в бульйоні.

Крок 5: Коли риба охолола, дістаємо її і акуратно знімаємо шкіру, видаляємо плавники. Також необхідно витягнути з риби хребет, не зруйнувавши цілісності шматка.

Крок 6: Дві половинки риби тепер необхідно щільно і рівно докласти один до одного, обернути папером для випікання, акуратно обв'язати ниткою і залишити в холодильнику. З цього моменту риба желирующих і дві половинки склеюються між собою.

Крок 7: дістати рибу, нарізати тонкими слайсами гострим ножем. Акуратно викласти на блюдо і готово!

Як зробити осетрину відварну ще більш апетитною і бажаною? Звичайно ж, її потрібно прикрасити овочами, зеленню і лимоном. Хай щастить!


  • Осетрина - 1-1, 5 кілограма
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - - За смаком
  • Запашний перець - 5-6 штук
  • Гвоздика - 2-3 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
Рецепт осетрини відвареної:

Крок 1: Спочатку займемося рибою. По перше, осетрину гарненько промиваємо під проточною водою. Потім тушку риби з усіх боків обшпарюємо крутим окропом. Потім ще раз промиваємо холодною водою, позбавляючись від слизу і зрізаючи шипи-жучки.

Крок 2: У великій каструлі (щоб в неї повністю помістилася риба) закип'ятити воду. Потім додамо в воду спеції, сіль і опустимо в киплячу воду рибу, поклавши її на бік. Води в каструлі повинно бути рівно стільки, скільки потрібно, щоб шматок осетрини був повністю покритий водою. Якщо невелика частина риби залишається на поверхні, то в процесі варіння шматок потрібно перевертати!

Крок 3: З моменту закипання риби, потрібно зменшити на дуже тихий вогонь і варити приблизно 20 хвилин. Щоб зрозуміти, що риба вже готова, потрібно проткнути шматок в самому товстому місці вузьким ножем, м'якоть повинна легко протикати.

Крок 4: Готовий шматок риби охолоджуємо в бульйоні.

Крок 5: Коли риба охолола, дістаємо її і акуратно знімаємо шкіру, видаляємо плавники. Також необхідно витягнути з риби хребет, не зруйнувавши цілісності шматка.

Крок 6: Дві половинки риби тепер необхідно щільно і рівно докласти один до одного, обернути папером для випікання, акуратно обв'язати ниткою і залишити в холодильнику. З цього моменту риба желирующих і дві половинки склеюються між собою.

Крок 7: дістати рибу, нарізати тонкими слайсами гострим ножем. Акуратно викласти на блюдо і готово!

Як зробити осетрину відварну ще більш апетитною і бажаною? Звичайно ж, її потрібно прикрасити овочами, зеленню і лимоном. Хай щастить!

Схожі рецепти