Осетрина в духовці шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити на обід, вечерю або святковий стіл неймовірно смачна страва? Пропоную вам рецепт приготування осетрини в духовці шматочками з апетитним картоплею і під ніжною сирною скоринкою.
Це варіант, як зробити осетрину в духовці шматочками може бути приготований як з гарніром (не тільки картоплею, але і іншими овочами за смаком), так і без нього. Риба виходить дуже ніжною і буквально тане в роті. Апетитне і досить ситне блюдо для всієї родини.
- Осетрина - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сир - 150 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Картопля - 4-5 штук (по бажанню)
- Майонез - 2 Ст. Ложки (або крем)
- Зелень - 1 щіпка
1. Рибу вимийте, очистіть від нутрощів. Щоб легше було зняти шкірку, обдайте рибку окропом або потримайте під струменем дуже гарячої води. Видаліть голову.
2. Очищену тушку наріжте середніми шматочками.
3. Додайте трохи солі, перцю і побризкайте соком лимона. При бажанні можна використовувати в рецепт приготування осетрини в духовці шматочками ароматні трави або інші улюблені спеції.
4. Після того, як рибка ретельно перемішана, вона повинна постояти 15-25 хвилин в холодильнику і просочитися.
5. Паралельно можна підготувати форму для запікання і налити на дно рослинне масло.
6. Очистіть цибулину і наріжте її досить великими кільцями.
7. Викладіть їх на дно форми. Можна трохи підсолити зверху.
8. Картопля (який використовується в цей простий рецепт осетрини в духовці шматочками) очистити, вимити і нарізати кружечками. Підсолити, додати трохи майонезу і дрібку зелені. Викласти картоплю на цибулю.
9. А зверху розподіліть шматочки риби. Можна розділити інгредієнти навпіл і зробити 4 шару, чергую картопля і осетрину.
10. Натрете на середній тертці сир і присипте блюдо. Надішліть в розігріту духовку.
11. Осетрина в духовці шматочками в домашніх умовах запікається приблизно 1 годину при середній температурі. Дуже ситно, смачно і незвичайно красиво.