Осетрина в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Це дивно смачний і цікавий рецепт приготування осетрини в духовці у фользі. Хочете здивувати близьких і гостей найніжнішим рибним філе з соусом? Тоді запам'ятовуйте рецепт.
Пропоную урізноманітнити класичний рецепт осетрини в духовці у фользі, коли риба запікається цілком, і приготувати її порційними шматочками. Благодаря маринаду и ароматному розмарину, осетер виходить неймовірно ароматним, соковитим і дуже апетитним.
- Осетер - 1 штука
- Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Гілочка розмарину - 7-8 штук
- Оливкова олія - 6-7 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Насамперед необхідно зайнятися рибкою. Осетра потрібно очистити від голови, плавників і нутрощів.

2. Щоб рибку можна було легко очистити, її потрібно обдати окропом.

3. Тепер очистити шкіру - простіше простого.

4. Цей рецепт приготування осетрини в духовці у фользі можна використовувати і для цілої рибки, проте в даному варіанті її слід нарізати шматочками.

5. Тепер саме час зайнятися маринадом. Лимон необхідно вимити і вичавити з нього сік. З'єднати його з оливковою олією і соєвим соусом. Поперчити маринад на смак і ретельно перемішати. Надіслати в нього рибку, додавши гілочки розмарину. Залишити осетра мінімум на 2 години в маринаді, періодично перевертаючи.

6. На лист фольги викласти шматочки риби, а маринад відкласти в сторону, він ще стане в нагоді.

7. Накрити деко або форму для запікання фольгою і відправити в розігріту духовку на 20 хвилин.

8. Як зробити осетрину в духовці у фользі ще цікавіше? Можна приготувати до неї соус. Для цього в невеликій ємності необхідно розігріти 2-3 столові ложки оливкової олії і додати борошно.

9. Ретельно помішувати, щоб не утворилися грудочки. Додати маринад, в якому була рибка і трохи води.

10. Уварити соус до загусання. При необхідності посолити і поперчити за смаком.

11. Готову рибку полити соусом і подавати до столу з гарніром або овочами.