Рецепт Осетрина, запечена в духовці фото

Осетрина, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти , Осетер
Дієтичне харчування , ПП рецепти , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Ювілей , Сімейна вечеря , Весілля
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Осетрина, запечена в духовці, - вишукане і ефектне блюдо, на приготування якого вам буде потрібно годину часу. Запечена осетрина - нежирна риба, володіє насиченим і незабутнім смаком.

Опис приготування:

Осетрина, запечена в духовці, - дуже смачне і розкішне блюдо, яке може прикрасити будь-який святковий стіл. Наприклад, це блюдо я вперше побачила на весіллі старшої сестри. Тоді величезний осетер стояв прямо перед молодятами. Класичний рецепт осетрини, запеченої в духовці, я дізналася в тому ж ресторані і тепер досить часто його використовую. Хай щастить!

  • Осетрина - 1 штука(1 кг)
  • Яйця - 4 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1, 5 Ст. Ложки (розмариновий або бальзамічний)
  • Лимон - 1 штука
  • Панірувальні сухарі - 100 грам
  • Мелений мускатний горіх - 10 грам
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Овочі - - За смаком (салат, огірок, болгарський перець, зелень - для прикраси)
  • Крем - 150 мілілітрів
осетрина, запечена в духовці - фото крок 1
В першу чергу осетрину добре промиваємо в холодній проточній воді. Обов'язково використовуйте рукавички при оброблення цієї риби, щоб не поранитися.
осетрина, запечена в духовці - фото крок 2
Потім рибу перекладаємо на обробну дошку і очищаємо від луски. Чистити осетрину слід"проти шерсті" від хвоста до голови. Далі видаляємо зябра, вздовж від голови розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Очеревину ретельно очищаємо і кілька разів промиваємо.
осетрина, запечена в духовці - фото крок 3
В той час, як добігає кінця процес обробки осетрини, наливаємо у велику каструлю воду і доводимо її до сильного кипіння. У киплячу воду опускаємо осетра буквально на кілька секунд і потім відразу ж обдаємо рибу холодною водою. Після чого з легкістю здираємо шкуру і шипи. Натираємо рибу сіллю і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 40-60 хвилин, щоб риба дала сік. В цей час займемося приготуванням соусу.
осетрина, запечена в духовці - фото крок 4
Для того, щоб приготувати соус нам знадобитися зварити яйця круто. Потім яйця очищаємо і відокремлюємо жовток. Для соусу нам знадобляться саме жовтки. У зручній посуді ложечкою розтираємо жовтки, потім додаємо сметану, тертий мускатний горіх, панірувальні сухарі, вершкове масло і бальзамічний або розмариновий оцет. Все ретельно перемішуємо. Повинна вийти гарна жовтуватого кольору однорідна консистенція.
осетрина, запечена в духовці - фото крок 5
Після того як риба пустила сік, ставимо розігріватися духовку (190 м), змащуємо деко рослинним маслом, застилає папером для випікання і викладаємо рибу, зверху рясно поливаємо приготованим соусом, оливковою олією і скроплюємо соком половини лимона. Ставимо запікатися в розігріту духовку на 20-30 хвилин.
осетрина, запечена в духовці - фото крок 6
Витягуємо осетрину з духовки, акуратно перекладаємо на блюдо, покрите листям салату, прикрашаємо овочами і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти