Копчена осетрина
(покроковий рецепт з фото)
Сніданок, якої багато не буває. Записуємо рецепт приготування копченої осетрини і починаємо готувати прямо зараз!
Щоб осетер смачно вийшов, у вас піде багато часу, так що - Будьте готові! Для приготування копченої осетрина мені знадобилася одна тушка вагою 3, 5 кг. Але в процесі приготування вага значно зменшиться, залишиться готового продукту близько кілограма, спеції теж виходячи з кілограма потрібно брати. Дивимося рецепт з фото.
- Осетер - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Коньяк - 125 грам
Рибу промийте, відріжте голову, попатраєте.
Відріжте також хвіст, нам потрібно тільки тулуб. У киплячу воду киньте тушку на 2-3 хвилини. Потім обдайте холодною водою - шкурка легко знімається.
Поділіть тулуб на 2 частини.
Натріть сіллю і цукром, залиште просолюється на 14 годин.
Потім влийте коньяк, залиште ще на 6 годинок.
Не забудьте час від часу перевертати тушку.
Беремо тулуб, обтирає насухо, загортаємо ниточками.
Відправляємо в духовку на 1, 5 час при 80 З. Коптимо спочатку з одного боку. Врахуйте, у духовки повинен бути режим конвекції.
І 40 хвилин з іншого боку.
Дістаємо, загортаємо в жіропрочную папір, прибираємо в холодильник до подачі.
Тонко нарізаємо готову копчену осетрину і подаємо з овочами. От і все! Смачного!