Оселедцевий паштет
(покроковий рецепт з фото)
Смачна закуска - оселедцевий паштет. Викличе фурор навіть на святковому столі, побалує смакові рецептори навіть найдосвідченіших гурманів. Для його приготування потрібно всього кілька продуктів..
А ви знаєте, як приготувати оселедцевий паштет в домашніх умовах? Це просто і швидко, якщо у вас під рукою буде готове філе оселедця, плавлений сир, розм'якшене вершкове масло і відварна морква. Така закуска справить гарне враження на ваших гостей, якщо ви поставите її на святковий стіл. В якості закуски на швидку руку оселедцевий паштет також відмінно підійде.
- Філе оселедця - 1-2 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Плавлений сир - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
1. Я спробувала оселедцевий паштет на одному фуршеті, і на мене цей смак справив колосальне враження. Як виявилося, приготування такої закуски займає всього 30 хвилин особистого часу і для цього знадобиться філе оселедця, вершкове масло, плавлений сир і відварна морква.
2. Філе оселедця можна брати вже готове, так ви заощадите час на оброблення риби. Морква потрібно відварити зі шкіркою, після чого остудіть її і очистіть.
3. Тепер пропускаємо філе оселедця, морква і плавлений сир через м'ясорубку. Якщо хочете отримати дрібну кашоподібну консистенцію паштету, скористайтеся блендером, але м'ясорубка в даному випадку більш доцільна (паштет виходить смачніше, перевірено! ). Потім додаємо м'яке вершкове масло і все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
4. Перед подачею оселедцевий паштет можна прикрасити зеленою цибулею: вийде і смачно, і красиво! Паштет подається у вигляді бутербродів на білому або чорному хлібі (на ваш смак).