Оселедцевий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Такого ви точно ще не пробували! Ця селедочка під шубою не тільки здивує ваших гостей, але і підкорить всіх ніжним смаком. Нічого складного, найзвичайніші продукти, але який результат, дивіться швидше!
Сьогодні я розповім вам, як приготувати "оселедцевий чізкейк" . Все буде просто, но со вкусом! Для прикраси можна використовувати мариновані кільця цибулі, красиво буде, якщо підфарбувати їх буряковим цибулею. Я ж прикрасила бурякової бадиллям, це корисно і їстівне. Кількість майонезу яке пішло на шубу - всього 4 столових ложки, по 2 на кожен шар. Зверніть увагу, що не всі верстви потрібно Перемащуємо. А додавання пастоподібна сиру знизить калорійність страви, адже він замінить більшу частину майонезу. Пробуйте!
- Оселедець - 1 штука (малосольная)
- Буряк - 750 грам
- Морква - 400 грам
- Картопля - 400 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Пастоподібна сир - 200 грам(150 в буряковий мус, 50 г в майонез)
- Желатин - 25 грам (швидкорозчинний)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка (для маринування цибулі)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Майонез - За смаком
1. Підготуйте продукти. Кількість майонезу я не вказую, візьміть стільки, скільки ви зазвичай використовуєте в шубу, але враховуйте, що не всі верстви Перемащуємо потрібно. Відваріть овочі, яйця, остудіть і очистіть.
2. Оселедець обробити, щоб залишилося тільки філе без кісточок, його поріжте кубиками. Цибулю очистіть і дрібно поріжте, замаринуйте в суміші цукру, оцту і води. Кількість води на око, тільки щоб покрила цибулю. Можна покласти щіпку солі, але я люблю коли цибуля солодкуватий, тому додаю тільки цукор.
3. Для складання торта нам знадобляться дві форми різного діаметру, 20 і 21 см (у мене один 19, інший 21, головне, щоб не більше була різниця). Дно і бортики змастіть рослинною олією. Вставте кільце меншого діаметра, бортики також змастіть маслом.
4. Картопля натріть на крупній тертці. Розподіліть його по денця, приправити сіллю. Майонез змішайте з пастоподібна сиром, змастіть картопляний шар.
5. Далі шар маринованої цибулі, потім оселедцевий.
6. Далі шар тертих яєць і майонезно-сирний соус.
7. Моркву натріть на крупній тертці, розподіліть. Додати сіль, поперчіть. Цей шар змащувати не потрібно. Приберіть заготовку в холодильник.
8. Тепер залийте желатин теплою водою, залиште на 10 хвилин набрякнути, прогрейте до 60 градусів. Перемішайте до розчинення. Якщо у вас в інструкції до желатину написано по-іншому, зробіть, як належно.
9. Очищений буряк порубати крупно і складіть в чашу комбайна. Додайте солі і включіть машинку на пару хвилин.
10. У бурякове пюре додайте пастоподібна сир 150 г, увімкніть машинку на хвилинку.
11. Останнім додайте желатин, ще раз збийте, маса готова.
12. Дістаньте з холодильника заготовку, обережно зніміть внутрішнє кільце.
13. Залийте сирно-бурякової масою боки і верх торта. Дійте дуже обережно, щоб не порушити шари. Розрівняйте лопаткою. Приберіть оселедцевий чізкейк в холодильник мінімум на 2 годину, а краще 3-4.
14. Не поспішайте відстібати кільце, спочатку пройдіться ножем по кільцю, щоб відокремити від стінок чізкейк. Потім зніміть кільце. Оселедцевий чізкейк готовий!
15. Прикрасьте його, як вам подобається, я використовувала молоденьку бурякове бадилля. Поріжте порційно і дивуйте гостей незвично формою і смаком!