Рецепт Оселедцевий чізкейк фото

Оселедцевий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Морква, Оселедець
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Такого ви точно ще не пробували! Ця селедочка під шубою не тільки здивує ваших гостей, але і підкорить всіх ніжним смаком. Нічого складного, найзвичайніші продукти, але який результат, дивіться швидше!

Сьогодні я розповім вам, як приготувати "оселедцевий чізкейк" . Все буде просто, но со вкусом! Для прикраси можна використовувати мариновані кільця цибулі, красиво буде, якщо підфарбувати їх буряковим цибулею. Я ж прикрасила бурякової бадиллям, це корисно і їстівне. Кількість майонезу яке пішло на шубу - всього 4 столових ложки, по 2 на кожен шар. Зверніть увагу, що не всі верстви потрібно Перемащуємо. А додавання пастоподібна сиру знизить калорійність страви, адже він замінить більшу частину майонезу. Пробуйте!

  • Оселедець - 1 штука (малосольная)
  • Буряк - 750 грам
  • Морква - 400 грам
  • Картопля - 400 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Пастоподібна сир - 200 грам(150 в буряковий мус, 50 г в майонез)
  • Желатин - 25 грам (швидкорозчинний)
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка (для маринування цибулі)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Майонез - За смаком
оселедцевий чізкейк - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Кількість майонезу я не вказую, візьміть стільки, скільки ви зазвичай використовуєте в шубу, але враховуйте, що не всі верстви Перемащуємо потрібно. Відваріть овочі, яйця, остудіть і очистіть.
оселедцевий чізкейк - фото крок 2
2. Оселедець обробити, щоб залишилося тільки філе без кісточок, його поріжте кубиками. Цибулю очистіть і дрібно поріжте, замаринуйте в суміші цукру, оцту і води. Кількість води на око, тільки щоб покрила цибулю. Можна покласти щіпку солі, але я люблю коли цибуля солодкуватий, тому додаю тільки цукор.
оселедцевий чізкейк - фото крок 3
3. Для складання торта нам знадобляться дві форми різного діаметру, 20 і 21 см (у мене один 19, інший 21, головне, щоб не більше була різниця). Дно і бортики змастіть рослинною олією. Вставте кільце меншого діаметра, бортики також змастіть маслом.
оселедцевий чізкейк - фото крок 4
4. Картопля натріть на крупній тертці. Розподіліть його по денця, приправити сіллю. Майонез змішайте з пастоподібна сиром, змастіть картопляний шар.
оселедцевий чізкейк - фото крок 5
5. Далі шар маринованої цибулі, потім оселедцевий.
оселедцевий чізкейк - фото крок 6
6. Далі шар тертих яєць і майонезно-сирний соус.
оселедцевий чізкейк - фото крок 7
7. Моркву натріть на крупній тертці, розподіліть. Додати сіль, поперчіть. Цей шар змащувати не потрібно. Приберіть заготовку в холодильник.
оселедцевий чізкейк - фото крок 8
8. Тепер залийте желатин теплою водою, залиште на 10 хвилин набрякнути, прогрейте до 60 градусів. Перемішайте до розчинення. Якщо у вас в інструкції до желатину написано по-іншому, зробіть, як належно.
оселедцевий чізкейк - фото крок 9
9. Очищений буряк порубати крупно і складіть в чашу комбайна. Додайте солі і включіть машинку на пару хвилин.
оселедцевий чізкейк - фото крок 10
10. У бурякове пюре додайте пастоподібна сир 150 г, увімкніть машинку на хвилинку.
оселедцевий чізкейк - фото крок 11
11. Останнім додайте желатин, ще раз збийте, маса готова.
оселедцевий чізкейк - фото крок 12
12. Дістаньте з холодильника заготовку, обережно зніміть внутрішнє кільце.
оселедцевий чізкейк - фото крок 13
13. Залийте сирно-бурякової масою боки і верх торта. Дійте дуже обережно, щоб не порушити шари. Розрівняйте лопаткою. Приберіть оселедцевий чізкейк в холодильник мінімум на 2 годину, а краще 3-4.
оселедцевий чізкейк - фото крок 14
14. Не поспішайте відстібати кільце, спочатку пройдіться ножем по кільцю, щоб відокремити від стінок чізкейк. Потім зніміть кільце. Оселедцевий чізкейк готовий!
оселедцевий чізкейк - фото крок 15
15. Прикрасьте його, як вам подобається, я використовувала молоденьку бурякове бадилля. Поріжте порційно і дивуйте гостей незвично формою і смаком!

Схожі рецепти