Омлет з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Ваша дитина не любить снідати? Спробуйте рецепт приготування омлету з варенням - дивно смачний, поживний і дуже оригінальний варіант. Це страви також може стати відмінним перекусом.
Приготувати омлет з варенням в домашніх умовах можна з будь-якими фруктовими заготовками і джемами. Зробити блюдо ще смачніше можна, з'єднавши варення і свіжі фрукти. В даному варіанті використовується ананас, проте це можуть бути також яблука, груша, персики і різні ягоди.
- Ананас - 200 грам
- Варення - 3-4 Ст. Ложок
- Вершки - 150 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Для початку необхідно зайнятися начинкою. Ананас необхідно очистити і з'єднати в сотейнику з абрикосовим варенням (можна взяти і інше за смаком).
2. Щоб маса стала однорідною, на повільному вогні потрібно протушкувати її близько 10-12 хвилин. Якщо використовуються кислі ягоди, можна додати трохи цукру.
3. Тепер можна зайнятися безпосередньо омлетом. Так як страва буде солодким, замість традиційного молока рецепт приготування омлету з варенням передбачає використання збитих вершків. Вони також додадуть яйцям легкості.
4. Яйця вбити в глибоку миску і злегка збити з дрібкою солі і цукром.
5. Додати до яєць вершки.
6. Акуратно перемішати, щоб не втратити повітряну текстуру вершків.
7. На сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла і вилити туди яєчно-вершкову суміш.
8. Смажити на повільному вогні з двох сторін до появи апетитною скоринки. На готовий омлет викласти варення.
9. Згорнути омлет навпіл і рясно присипати цукром. Щоб омлет з варенням в домашніх умовах був ще смачніше, можна відправити його в добре розігріту духовку на 3-4 хвилини. Цукор злегка підтане і вбереться в омлет.
10. Перед подачею можна присипати омлет цукровою пудрою, а при бажанні полити варенням. Це смачно, апетитно і дуже красиво!