Рецепт Окіст свинячий на кістці фото

Окіст свинячий на кістці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Мед
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Свинячий окіст я вперше приготувала на Новий Рік, дуже переживала, але марно, адже вийшло дуже смачно. Блюдо перевершило всі мої очікування. Розповім, як приготувати окіст свинячий на кістці.

Опис приготування:

Перший раз я вимочувала окіст протягом ночі в темному пиві, але дуже відчутний смак алкоголю, тому відязикалася від цієї затії цього разу. Достатньо лише відварити його попередньо і натерти відповідними спеціями, а потім запікати в духовці (можна в фользі або без неї). Якщо правильно вижаріть м'ясо, то ви не відчуєте жиру, як, наприклад, в сале, а тільки м'ясну прошарок.

  • Окіст свинячий на кістці - 1, 5 кілограма
  • Сіль - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чорний перець горошком - 5-8 штук
  • Насіння koriandra - 5-8 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
1
М'ясо перекладіть у велику каструлю і залийте водою, після закипання варіть окіст на кістки 120 хвилин (з розрахунку 30 хвилин 400 грам). У воду додайте лавровий лист, сіль, чорний перець, koriandr і цибулю.
2
Обов'язково прибирайте білу піну, що з'являється в процесі варіння.
3
Дістаньте м'ясо з каструлі і зріжте шкірку, потім зробіть неглибокі поперечні і поздовжні надрізи.
4
У мисці з'єднайте гірчицю і мед, змастіть за допомогою пензлика окіст, потім загорніть його у фольгу і відправте в духовку.
5
Запікайте близько 40-60 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці, для а 15-20 хвилин до закінчення процесу зніміть фольгу і запікайте ще, щоб вийшла гарна скоринка.
6
Остудіть трохи м'ясо, а потім вже подавайте до столу або використовуйте для інших страв.

Схожі рецепти