Окіст свинячий тушкований
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, приготувати окіст свинячий тушкований в домашніх умовах в своєму житті повинен кожен, щоб сповна насолодитися задоволенням від їжі. Адже блюдо дійсно шикарне, - апетитно і смачно!
Для особливих випадків, коли треба витратитися і приготувати щось приголомшливе, раджу саме цей класичний рецепт окосту свинячого тушкованого, - готувати просто, так що шансів зіпсувати такий великий (і недешевий) шматок м'яса у вас нету, навіть якщо ви в перший раз стоїте за плитою! Так що тепер, знаючи, як приготувати окіст свинячий тушкований, впевнена, ви не схибили навіть якщо доведеться готувати звану вечерю!
- Свинячий окіст - 1.2 кілограма
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Помідори - 500 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
1. М'ясо розморозимо, промиємо під водою, обсушити рушником.
2. Розігріваємо в глибокій сковорідці оливкову олію, і обсмажити стейк з двох сторін до появи рум'яної скоринки.
3. Ріжемо всі овочі кружальцями або кільцями невеликих розмірів. Зелень дрібно рубаємо. Часник просто розділяємо на зубчики, або теж нарізаємо пластинками.
4. М'ясо поки зі сковороди дістанемо, а туди ж додамо моркву і баклажани, потім кабачки і цибулю порей, а в самому кінці часник і помідори.
5. Окремо обсмажити овочі, а потім викладаємо до них м'ясо, перемішаємо, і тушкуємо під кришкою годину на маленькому вогні, поперчивши і посолити на свій смак.
6. Уже готовий окіст подаємо на блюді, виклавши овочі гіркою, і посипаємо свіжою зеленню.