Рецепт Огірки на зиму з горілкою фото

Огірки на зиму з горілкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Є багато різних способів зберігання огірків. Сьогодні я розповім поділюся з вами рецептом приготування огірків з горілкою, який недавно побачив в інтернеті.

Опис приготування:

Отже, покроковий рецепт приготування огірків з горілкою складається з наступних етапів:

1. Стерилізуємо банки.

2. Промиваємо в холодній воді огірки. Промиваємо в холодній воді зелень, витираємо її паперовим рушником, дрібно нарізаємо.

3. Огірки і зелень утрамбовуємо в банку.

4. Визначаємо необхідну кількість розсолу. У банку з огірками і зеленню заливаємо сиру воду. Доливаємо воду до горлечка. Виливаємо її в каструлю. Додаємо в каструлю лимонну кислоту, сіль, цукор.

5. Кип'ятимо воду.

6. Наливаємо її в банку з огірками і тримаємо в банку 5 хвилин.

7. Виливаємо воду в каструлю, кип'ятимо.

8. Заливаємо заливаємо розсіл в банку. Додаємо горілку, відразу закочує банку.

Через пару-трійку днів можна пробувати.

  • Сіль - 2, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Зелень - За смаком
  • Вода - 1, 5 L
  • Горілка - 3 Ст. Ложки
  • Огірки - За смаком (з розрахунку на трилітрову банку)
Отже, покроковий рецепт приготування огірків з горілкою складається з наступних етапів:

1. Стерилізуємо банки.

2. Промиваємо в холодній воді огірки. Промиваємо в холодній воді зелень, витираємо її паперовим рушником, дрібно нарізаємо.

3. Огірки і зелень утрамбовуємо в банку.

4. Визначаємо необхідну кількість розсолу. У банку з огірками і зеленню заливаємо сиру воду. Доливаємо воду до горлечка. Виливаємо її в каструлю. Додаємо в каструлю лимонну кислоту, сіль, цукор.

5. Кип'ятимо воду.

6. Наливаємо її в банку з огірками і тримаємо в банку 5 хвилин.

7. Виливаємо воду в каструлю, кип'ятимо.

8. Заливаємо заливаємо розсіл в банку. Додаємо горілку, відразу закочує банку.

Через пару-трійку днів можна пробувати.

Схожі рецепти