Рецепт Хрусткий хмиз з горілкою фото

Хрусткий хмиз з горілкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт
Випічка

Хворост займає якесь особливе місце серед десертів. І не тістечко, і не вишукана солодкість, а все-таки кожен із задоволенням похрустіте парочкою-другий «хворостин». Розповім свій улюблений рецепт, як приготувати хрусткий хмиз з горілкою.

Незважаючи на всю простоту приготування, хмиз виходить просто тане в роті. Головне - правильно приготувати тісто, красиво загорнути і обсмажити майбутнє частування. Традиційно хмиз посипають цукровою пудрою, але є й інші варіанти: цукор, обкладинка, ванілін, какао-порошок або їх комбінації.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Горілка - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія для обсмажування - 400 мілілітрів
  • Пудра цукрова для обсипання - 2 Ст. Ложки
1
У мисці збийте жовтки з цукром до білої піни.
2
Додайте сметану, молоко, горілку і перемішайте.
3
Всипте просіяне борошно, сіль і замісіть гладке, еластичне тісто.
4
Викладіть тісто на стіл і розкачати в тонкий пласт, приблизно 2-3 мм. Чим тонше тісто, тим більше хрустким вийде хмиз.
5
Розріжте тісто звичайним ножем або ножем для тесту з фігурним коліщатком на стрічки шириною 3 см, потім - на ромби довжиною 10 см. В середині кожного ромба зробіть невеликий розріз, протягніть в нього довгі кінці і розправте їх.
6
У казані або глибокій сковороді нагрійте до кипіння (але не до серпанок! ) рослинне масло і опустіть кілька штук хмизу, щоб вони вільно плавали і рівномірно обсмажувалися.
7
Через 1-2 хвилини шумівкою переверніть хмиз на іншу сторону і обсмажуйте ще 2 хвилини до золотистого кольору.
8
Обсмажений хмиз викладайте в друшляк, застелений паперовим рушником.
9
Готовий гарячий хмиз викладіть на блюдо, обсипте цукровою пудрою і подавайте з гарячим чаєм або молоком. Смачного!

Схожі рецепти