Хрусткий хмиз з горілкою
(покроковий рецепт з фото)
Хворост займає якесь особливе місце серед десертів. І не тістечко, і не вишукана солодкість, а все-таки кожен із задоволенням похрустіте парочкою-другий «хворостин». Розповім свій улюблений рецепт, як приготувати хрусткий хмиз з горілкою.
Незважаючи на всю простоту приготування, хмиз виходить просто тане в роті. Головне - правильно приготувати тісто, красиво загорнути і обсмажити майбутнє частування. Традиційно хмиз посипають цукровою пудрою, але є й інші варіанти: цукор, обкладинка, ванілін, какао-порошок або їх комбінації.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія для обсмажування - 400 мілілітрів
- Пудра цукрова для обсипання - 2 Ст. Ложки
1
У мисці збийте жовтки з цукром до білої піни.
2
Додайте сметану, молоко, горілку і перемішайте.
3
Всипте просіяне борошно, сіль і замісіть гладке, еластичне тісто.
4
Викладіть тісто на стіл і розкачати в тонкий пласт, приблизно 2-3 мм. Чим тонше тісто, тим більше хрустким вийде хмиз.
5
Розріжте тісто звичайним ножем або ножем для тесту з фігурним коліщатком на стрічки шириною 3 см, потім - на ромби довжиною 10 см. В середині кожного ромба зробіть невеликий розріз, протягніть в нього довгі кінці і розправте їх.
6
У казані або глибокій сковороді нагрійте до кипіння (але не до серпанок! ) рослинне масло і опустіть кілька штук хмизу, щоб вони вільно плавали і рівномірно обсмажувалися.
7
Через 1-2 хвилини шумівкою переверніть хмиз на іншу сторону і обсмажуйте ще 2 хвилини до золотистого кольору.
8
Обсмажений хмиз викладайте в друшляк, застелений паперовим рушником.
9
Готовий гарячий хмиз викладіть на блюдо, обсипте цукровою пудрою і подавайте з гарячим чаєм або молоком. Смачного!