Рецепт Італійський хмиз фото

Італійський хмиз
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря, На сніданок, Здоровий сніданок
Випічка, Солодке

Хрусткий і тане в роті "хворост" всім відомий. Але сьогодні у мене італійський рецепт цієї чудової випічки.

Особливість цього рецепта в тому, що в тісто додається ром, який можна замінити звичайною горілкою. Хворост виходить дуже ніжним, незвичайно ароматним і смачним. Коли будете замішувати тісто врахуйте, що борошно різна і яйця за розміром теж різні. Тому алкоголю може знадобитися трохи більше або трохи менше кількості зазначеного в інгредієнтах.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 20 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
  • Олія соняшникова - 200 мілілітрів
  • Ром - 1/4 склянки
італійський хмиз - фото крок 1
У миску насипте борошно, цукор і сіль.
італійський хмиз - фото крок 2
Додайте цедру апельсина або лимона. Можна і то, та інше.
італійський хмиз - фото крок 3
Додайте яйце, м'яке вершкове масло і розпушувач тесту.
італійський хмиз - фото крок 4
Перемішайте всі інгредієнти руками до стану крихти.
італійський хмиз - фото крок 5
Поступово вливаючи ром, замісіть м'яке еластичне тісто, НЕ липнуче до рук. Після накрийте його харчовою плівкою і поставте в холод на дві години.
італійський хмиз - фото крок 6
Розкачайте тісто завтовшки 2-3 мм на столі, посипанномборошном. Наріжте на квадрати або прямокутники. У центрі зробіть розріз.
італійський хмиз - фото крок 7
Добре розігрійте масло в каструлі і викладіть квадрати тесту.
італійський хмиз - фото крок 8
Обсмажте хмиз з обох боків до золотистого кольору і викладіть на тарілку з паперовим рушником для видалення зайвого жиру.
італійський хмиз - фото крок 9
Коли хмиз охолоне, посипте його цукровою пудрою і подавайте до столу.

Схожі рецепти