Італійський хмиз
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий і тане в роті "хворост" всім відомий. Але сьогодні у мене італійський рецепт цієї чудової випічки.
Особливість цього рецепта в тому, що в тісто додається ром, який можна замінити звичайною горілкою. Хворост виходить дуже ніжним, незвичайно ароматним і смачним. Коли будете замішувати тісто врахуйте, що борошно різна і яйця за розміром теж різні. Тому алкоголю може знадобитися трохи більше або трохи менше кількості зазначеного в інгредієнтах.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 20 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Олія соняшникова - 200 мілілітрів
- Ром - 1/4 склянки
У миску насипте борошно, цукор і сіль.
Додайте цедру апельсина або лимона. Можна і то, та інше.
Додайте яйце, м'яке вершкове масло і розпушувач тесту.
Перемішайте всі інгредієнти руками до стану крихти.
Поступово вливаючи ром, замісіть м'яке еластичне тісто, НЕ липнуче до рук. Після накрийте його харчовою плівкою і поставте в холод на дві години.
Розкачайте тісто завтовшки 2-3 мм на столі, посипанномборошном. Наріжте на квадрати або прямокутники. У центрі зробіть розріз.
Добре розігрійте масло в каструлі і викладіть квадрати тесту.
Обсмажте хмиз з обох боків до золотистого кольору і викладіть на тарілку з паперовим рушником для видалення зайвого жиру.
Коли хмиз охолоне, посипте його цукровою пудрою і подавайте до столу.