Рецепт Пишний хмиз на кефірі фото

Пишний хмиз на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Випічка

Смачний і пишний хмиз на кефірі - відмінна домашня випічка до чаю. Готується такий хмиз у фритюрі (або на сковороді з великим додаванням олії), а після охолодження посипається цукровою пудрою.


Після пиріжків у мене залишилося тісто, яке я готувала на кефірі. Я вирішила приготувати на швидку руку з нього хмиз. Моя бабуся в дитинстві робила такий же і для мене, це смак дитинства. Після охолодження я гарненько притрушую хмиз цукровою пудрою і подаю до чаю.

  • Кефір - 0, 5 L
  • Борошно - 400 грам
  • Яйце - 1-2 штук
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 чайних ложок
  • Сода - 1 чайних ложок
пишний хмиз на кефірі - фото крок 1
1. Дуже просте тісто на кефірі: відразу додаємо в кефір соду, чекаємо, поки вона погаситься, після чого додаємо всі інші інгредієнти. Замішуємо еластичне тісто, поділяємо його на частини. Потім кожну частину потрібно розкачати і вирізати прямокутні смужки (приблизно 2, 5 * 7см). У центрі кожного з них зробіть невеликий надріз, через який вивернути одну частину назовні.
пишний хмиз на кефірі - фото крок 2
2. Я смажила в розпеченому маслі прямо на сковороді, тільки сковорода повинна бути з високими бортами. У гарячому маслі хмиз обсмажується з обох сторін близько 3 хвилин.
пишний хмиз на кефірі - фото крок 3
3. Викладаємо пишний хмиз на кефірі на блюдо і даємо трохи охолонути.
пишний хмиз на кефірі - фото крок 4
4. А в самому кінці посипаємо цукровою пудрою. Оскільки тісто готується не дуже солодким, то пудри не шкодуйте. Якщо посипати хмиз відразу, то пудра розтане на ньому.

Схожі рецепти