Пишний хмиз на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і пишний хмиз на кефірі - відмінна домашня випічка до чаю. Готується такий хмиз у фритюрі (або на сковороді з великим додаванням олії), а після охолодження посипається цукровою пудрою.
Після пиріжків у мене залишилося тісто, яке я готувала на кефірі. Я вирішила приготувати на швидку руку з нього хмиз. Моя бабуся в дитинстві робила такий же і для мене, це смак дитинства. Після охолодження я гарненько притрушую хмиз цукровою пудрою і подаю до чаю.
- Кефір - 0, 5 L
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 чайних ложок
- Сода - 1 чайних ложок
1. Дуже просте тісто на кефірі: відразу додаємо в кефір соду, чекаємо, поки вона погаситься, після чого додаємо всі інші інгредієнти. Замішуємо еластичне тісто, поділяємо його на частини. Потім кожну частину потрібно розкачати і вирізати прямокутні смужки (приблизно 2, 5 * 7см). У центрі кожного з них зробіть невеликий надріз, через який вивернути одну частину назовні.
2. Я смажила в розпеченому маслі прямо на сковороді, тільки сковорода повинна бути з високими бортами. У гарячому маслі хмиз обсмажується з обох сторін близько 3 хвилин.
3. Викладаємо пишний хмиз на кефірі на блюдо і даємо трохи охолонути.
4. А в самому кінці посипаємо цукровою пудрою. Оскільки тісто готується не дуже солодким, то пудри не шкодуйте. Якщо посипати хмиз відразу, то пудра розтане на ньому.