Рецепт Хрусткий хмиз на воді фото

Хрусткий хмиз на воді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт стане в нагоді вам якщо в холодильнику порожньо, а хочеться чогось смачного до чаю, адже готувати ми будемо на воді, без яєць і вершкового масла. Ще такий хмиз можна готувати під час посту.

Опис приготування:

Це смачне хрустке ласощі напевно знайоме всім, але не всі знають, що приготувати хмиз можна практично з нічого. У цьому рецепті я розповім і покажу, як приготувати хрусткий хмиз на воді і без яєць. Не вірите, що так можна? А ви спробуйте

  • Борошно пшеничне - 130 грам(1 склянка)
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Горілка - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2/3 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1/4 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 300 мілілітрів
хрусткий хмиз на воді - фото крок 1
Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль і цукор.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 2
Додамо розпушувач і перемішати.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 3
Горілку виливаємо в воду, отриманий розчин додаємо до борошна.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 4
І замішуємо гладке тісто, який мав би липнути до рук. Тесту вийде ось такий маленький колобок.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 5
Я залишаю хвилини тесту 10-15 в пакеті, нехай відпочине. А потім як можна тонше розкачати в пласт. У мене вийшов майже коло діаметром близько 40 см. Нарізаємо на невеликі прямокутники з прорізом посередині.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 6
І тепер кожен прямокутник перетворюємо в майбутній хмиз. Простягаємо один куточок в проріз і злегка розтягуємо.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 7
Добре нагріваємо олію на вогні трохи більше середнього, опускаємо в нього хмиз.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 8
І обсмажуємо до красивого золотистого кольору. Смажиться хмиз дуже швидко, так що не відволікайтеся.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 9
Обсмажений хмиз викладаємо на паперові рушники.
хрусткий хмиз на воді - фото крок 10
Коли він охолоне, посипаємо його цукровою пудрою - і можна насолоджуватися.

Схожі рецепти