Печиво-хмиз «Ченчи»
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, хрустке печиво-хмиз з великими порожнинами всередині і тонким ароматом готується швидко, а з'їдається ще швидше. Пригощайтеся!
Це італійське печиво-хмиз традиційно готується на карнавал, який проходить за місяць перед Великоднем. Алкоголь при приготуванні втрачає свої властивості, але не дає вбратися в хмиз зайвому жиру. Після приготування викладайте хмиз на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Ченчи можна посипати цукровою пудрою або полити рідким медом. У будь-якому випадку буде дуже смачно. Смачного!
- Борошно - 1.5 склянки
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимонна - 1 Чайна ложка
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Складові.
З'єднайте м'яке масло, цедру лимона, ром, яйця, сіль, соду і цукрову пудру. Додайте борошно і замісіть тісто щільне. Покладіть в поліетиленовий пакет і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Розділити тісто 3-4 частини. Розкачайте кожну в пласт товщиною в 3-4 мм. Поріжте на однакові смужки, а потім на ромбики або квадрати.
У глибокому посуді розігрійте масло, обсмажте заготовки до рум'яного стану. Видаліть шумівкою, остудіть.
Посипте цукровою пудрою або залийте медом.
Смачного!