Хворост на кефірі пишний
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати хмиз на кефірі пишний можна до чаю, до зустрічі гостей і навіть на тормозок як перекушування. Вергуни - так ще називають хмиз. Готується це домашнє ласощі швидко і легко.
У багатьох сім'ях хмиз на кефірі пишний - улюблена домашня випічка, яку можна подавати до чаю, kompotu, какао і т.Д.. Готується він на основі вершкового масла, цукру, яєць і борошна без додавання кефіру. Смажиться тільки у фритюрі, перед подачею присипається цукровою пудрою.
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - За смаком
1. Хворост можна готувати за таким рецептом, а можна з додаванням кефіру або сиру. Найпростіші і доступні інгредієнти, які можна придбати в будь-якому магазині.
2. Змішуємо яйця з цукром і збиваємо до стану густої піни.
3. Розтопити вершкове масло і влийте в масу. Потім додайте решту інгредієнтів і продовжуйте збивати.
4. Борошно потрібно просівати, щоб вона збагатилася киснем і випічка стала пишною.
5. Тісто виходить досить крутим. Вимісити його добре.
6. Розділіть тісто на частини і розкачайте кожну тонким шаром. Потім розділіть його на прямокутники, в середині кожного зробіть надріз.
7. Тепер потрібно взяти один кінець і через отвір вивернути в іншу сторону. Так само чинимо і з іншим кінцем.
8. Обсмажувати хмиз потрібно тільки в розпеченому рослинному маслі до рум'яного кольору.
9. Коли охолоне, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.