Рецепт Хворост на кефірі фото

Хворост на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Кефір
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 45 хв.

Рекомендую всім Сластьона до чаю рецепт смачного хмизу на кефірі. Можна посипати цукровою пудрою або подавати з варенням.

Опис приготування:

Для приготування хмизу на кефірі нам знадобиться нежирний кефір, щіпка соди і багато рослинного масла. Хворост любить масло - і смаженим він виходить дуже смачно. Дивимося далі рецепт.

  • Кефір - 270 мілілітрів
  • Сода - 5 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 125 грам
  • Борошно - 400-500 грам
  • Рослинна олія - 300 мілілітрів
хворост на кефірі - фото крок 1
У миску налийте кефір, насипте сіль, цукор. Збийте суміш віночком.
хворост на кефірі - фото крок 2
Змішайте борошно з содою. Поступово всипати в отриману раніше суміш, перемішуючи лопаткою.
хворост на кефірі - фото крок 3
Тісто вийшло м'яке, нехай годинку настоїться.
хворост на кефірі - фото крок 4
Потім на стіл насипте борошна, в ній тісто обваляйте і вимісити.
хворост на кефірі - фото крок 5
Розкачайте його в пласт товщиною близько 1 см і наріжте його на смужки або ромбики. Зробіть в середині надріз і через нього один край тіста виверніть.
хворост на кефірі - фото крок 6
Обсмажуємо хмиз у великій кількості розігрітого масла. Після обсмажування обов'язково викладіть хмиз на паперові рушники, щоб масло стекло.
хворост на кефірі - фото крок 7
Готовий хворост на кефірі посипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти