Хворост на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім Сластьона до чаю рецепт смачного хмизу на кефірі. Можна посипати цукровою пудрою або подавати з варенням.
Для приготування хмизу на кефірі нам знадобиться нежирний кефір, щіпка соди і багато рослинного масла. Хворост любить масло - і смаженим він виходить дуже смачно. Дивимося далі рецепт.
- Кефір - 270 мілілітрів
- Сода - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 125 грам
- Борошно - 400-500 грам
- Рослинна олія - 300 мілілітрів
У миску налийте кефір, насипте сіль, цукор. Збийте суміш віночком.
Змішайте борошно з содою. Поступово всипати в отриману раніше суміш, перемішуючи лопаткою.
Тісто вийшло м'яке, нехай годинку настоїться.
Потім на стіл насипте борошна, в ній тісто обваляйте і вимісити.
Розкачайте його в пласт товщиною близько 1 см і наріжте його на смужки або ромбики. Зробіть в середині надріз і через нього один край тіста виверніть.
Обсмажуємо хмиз у великій кількості розігрітого масла. Після обсмажування обов'язково викладіть хмиз на паперові рушники, щоб масло стекло.
Готовий хворост на кефірі посипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!