Рецепт Хворост на кефірі м'який фото

Хворост на кефірі м'який
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
На полуденок
Випічка

Хто не їв в дитинстві хмиз? рум'яний, хрусткий, солодкий ... Слинки ще не течуть? Сьогодні хочу поділитися, як приготувати хмиз на кефірі. Однак не захоплюйтеся: все-таки не найкорисніша випічка.

Ласощі це хоч і улюблене для мене, проте нечастий гість на столі. Чому? Та тому що якщо їсти такий хмиз у великих кількостях, може постраждати фігура Але це, мабуть, стосується будь-якої класичної випічки. Якщо скучили за бабусиним або маминому частування з далекого дитинства, сміливо беріться за справу прямо сьогодні!

  • Кефір - 1 Склянка (можна замінити кислим молоком)
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 2 склянки(+ скільки візьме)
1
Спершу в стакан кефіру додайте соду. Ретельно перемішайте і відставте поки що, потрібно дочекатися реакції кефіру з содою.
2
Яйця змішуємо в глибокій ємності з цукром. Збиваємо віночком.
3
Потім додаємо до яєчно-цукрової суміші сіль і вливаємо кефір. Знову розмішуємо.
4
Просіваємо в ємність з перемішаними тільки що інгредієнтами борошно. Замішуємо круте, але досить м'яке тісто. Через якийсь час тісто можна перекласти на стіл, присипаний борошном, щоб закінчити заміс вже руками.
5
Готове тісто розгортаємо в більшу корж товщиною приблизно 4-5 см.
6
Нарізаємо не надто вузькими смужками, які потім ще разрежем на невеликі прямокутники або навіть ромбики.
7
По центру кожного прямокутника-ромбика робимо невеликий надріз. Через нього протягнемо один з кінців ромбика, як би вивертаючи половину навиворіт.
8
У глибокій сковороді або сотейнику добре розігріваємо олію (його потрібно досить багато, хмиз повинен в ньому плавати) і обсмажуємо шматочки тіста до золотистого з обох сторін.
9
Після обсмажування обов'язково викладіть хмиз на паперовий рушник, щоб скло все зайве масло.

Схожі рецепти