Рецепт Хворост класичний на кефірі фото

Хворост класичний на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке

Давайте згадаємо один з улюблених десертів дитинства і приготуємо хрусткий хмиз. Рецептів його приготування існує безліч, але практично кожна господиня має свій улюблений варіант.

Хочу нагадати рецепт, як приготувати хмиз класичний на кефірі. Цей рецепт завжди використовувала моя мама, а тепер я готую такі ласощі своїм діткам. Виходить дуже смачна і апетитна випічка, яка всім подобається. Якщо вас бентежить велика кількість рослинного масла, то після обсмажування викладіть хмиз на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Цукрова пудра - За смаком
1
Збийте яйце з цукром і сіллю.
2
Додайте кефір, рослинна олія, соду і добре все перемішайте.
3
Борошно просійте і, потроху її додаючи, замісіть тісто.
4
Накрийте тісто рушником і поставте на 20 хвилин в тепле місце.
5
Розкачайте тісто, поріжте на невеликі прямокутники, в середині проріжте невеликі дірочки і виверніть через них половинку прямокутника.
6
Обсмажте на сковороді у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки.
7
Перед подачею присипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти