Хворост класичний на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 45 хв.
Давайте згадаємо один з улюблених десертів дитинства і приготуємо хрусткий хмиз. Рецептів його приготування існує безліч, але практично кожна господиня має свій улюблений варіант.
Опис приготування:
Хочу нагадати рецепт, як приготувати хмиз класичний на кефірі. Цей рецепт завжди використовувала моя мама, а тепер я готую такі ласощі своїм діткам. Виходить дуже смачна і апетитна випічка, яка всім подобається. Якщо вас бентежить велика кількість рослинного масла, то після обсмажування викладіть хмиз на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Ванільний цукор - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1
Збийте яйце з цукром і сіллю.
2
Додайте кефір, рослинна олія, соду і добре все перемішайте.
3
Борошно просійте і, потроху її додаючи, замісіть тісто.
4
Накрийте тісто рушником і поставте на 20 хвилин в тепле місце.
5
Розкачайте тісто, поріжте на невеликі прямокутники, в середині проріжте невеликі дірочки і виверніть через них половинку прямокутника.
6
Обсмажте на сковороді у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки.
7
Перед подачею присипте цукровою пудрою. Смачного!