Рецепт Хворост класичний фото

Хворост класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите хрустку випічку, то обов'язково повинні спробувати хмиз класичний. За цим рецептом він виходить дуже хрустким і смачним. Перед подачею хмиз посипається цукровою пудрою.

Опис приготування:

Якщо у вас немає фритюрниці, не біда. Замінити її можна звичайним сотейником або невеликий каструлею. Під час смаження хмиз трохи збільшиться в об'ємі. Готується хмиз класичний дуже просто, і в цьому рецепті є один невеликий секрет, завдяки якому випічка виходить хрусткою і неймовірно смачною. Я вам розповім, як приготувати хмиз класичний швидко.

  • Борошно - 1 склянок
  • Яйця - 2 штуки
  • Горілка - 1 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 1 склянок
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 чайних ложок
хворост класичний - фото крок 1
1. Щоб хмиз класичний вийшов хрустким, слід дотримуватися всіх рекомендацій і слідувати покроковому рецептом. Для початку потрібно збити яйця і додати до них сіль.
хворост класичний - фото крок 2
2. В даному рецепті не передбачається додавання цукру. Потім додаємо столову ложку холодної горілки. Навіщо вона потрібна? Горілка сприяє тому, щоб під час випікання хмиз вийде хрустким. Не бійтеся давати таку випічку дітям. Під час смаження весь спирт випаровується.
хворост класичний - фото крок 3
3. Потім додаємо борошно, але поступово. Замішуємо еластичне тісто, яке повинно вийти пружним.
хворост класичний - фото крок 4
4. Ділимо тісто на частини, після чого розгортаємо його на тонкі пласти. За допомогою спеціальної кулінарної ножа ріжемо тісто на фігурні заготовки (наприклад, ромби або прямокутники). Для нарізки я використовую фігурний ніж для чебуреків.
хворост класичний - фото крок 5
5. Нагріваємо масло до кипіння, після чого відправляємо в нього наші заготовки.
хворост класичний - фото крок 6
6. Обсмажуємо хмиз з обох боків до рум'яного кольору і виймаємо їх за допомогою шумівки. Коли хмиз класичний охолоне, посипаємо його цукровою пудрою.

Схожі рецепти