Повітряний хмиз на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам більше подобається хмиз м'який і нехрустящій, то вам буде цікавий рецепт повітряного хмизу на кефірі. Спробуйте приготувати улюблені ласощі всіх дітей, вам обов'язково сподобається.
Цей рецепт дуже простий і складається з самих звичайних інгредієнтів, які завжди є в достатній кількості у кожної господині. Замісити тісто взагалі не становить жодних проблем. У його складі є кефір, додається сода. Можна попередньо соду не гасити. Це зробить кефір. Хворост відомий господарочкам дуже давно. Є варіанти його приготування на смальці.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сік лимона - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Кефір - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 4 склянки
- Масло рослинне - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. Яйця ретельно розітріть з цукром, помістивши все в мисочку. Влийте кефір. Візьміть соду, погасіть її і додайте до цієї суміші.
2. З'єднайте всі з борошном і замісити тісто. Місіть тісто ніжно. Коли воно не буде прилипати до рук, то має бути еластичним і м'яким.
3. Тісто викладіть на поверхню і розкачати. Одержаний пласт середньої товщини розріжте на смужки.
4. Щоб сформувати хмиз, зробіть надріз в кожній смужці. Візьміть кінчик смужки і виверніть його через проріз. Заготівля повинна бути схожим на косичку.
5. У чавунці або в глибокій сковорідці розігрійте до кипіння масло. Слідувати, щоб воно не горіло. Його кількість має бути таким, щоб заготовка хмизу покривалася повністю. Викладайте заготовки з тіста шумівкою в невеликих кількостях. Обсмажуйте з двох сторін до стійкої рум'яної скоринки.
6. Діставайте з киплячої олії шумівкою, даючи стекти гарячого жиру. Викладіть на паперовий рушник. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати повітряний хмиз на кефірі, повторіть цей варіант на своїй кухні і порадуйте ваших домочадців. Подавайте з медом, цукровою пудрою. Приємного чаювання!