Рецепт Повітряний хмиз фото

Повітряний хмиз
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Смак хмизу знайомий з дитинства. Я пропоную покласти в свою кулінарну скарбничку рецепт приготування хмизу на сметані. Смачно, просто і підійде для будь-якого випадку.

Опис приготування:

Спочатку треба приготувати тісто з просіяного борошна, маргарину, цукру і яєць. Потім додайте сметану і оцет, замішують. Розкачайте, наріжте смужками і зробіть хмиз, розрізавши шматочки по центру і простягнувши один кінець через дірочку. Потім обсмажте хмиз у фритюрі і перед подачею посипте цукровою пудрою.

  • Ванілін - 1 щіпка
  • Олія соняшникова рафінована - 400 мілілітрів
  • Цукор - 50 грам
  • Крем - 100 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Маргарин - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Оцет столовий - 10 мілілітрів
повітряний хмиз - фото крок 1
Борошно просіяти і порубати з маргарином.
повітряний хмиз - фото крок 2
Цукор висипати в миску і вбити яйця.
повітряний хмиз - фото крок 3
Масу ретельно збити.
повітряний хмиз - фото крок 4
У борошно з маргарином додати збиті яйця, сметану і оцет і замісити тісто, причому місити його треба до тих пір, поки в ньому не з'являться бульбашки.
повітряний хмиз - фото крок 5
Готове тісто тонко розкачати і нарізати смужками шириною 3 см і довжиною 15 см.
повітряний хмиз - фото крок 6
Посередині кожної смужки зробити надріз в довжину і протягнути в нього один кінець смужки.
повітряний хмиз - фото крок 7
Вироби відразу ж опускати в розігрітий фритюр так, щоб вони в ньому вільно плавали. Для рівномірного прожарювання хмиз повертати шумівкою. Готові вироби викласти на паперові рушники для видалення зайвого жиру.
повітряний хмиз - фото крок 8
При подачі хмиз рясно посипати цукровою пудрою, змішаної з ваніліном.

Схожі рецепти