Повітряний хмиз
(покроковий рецепт з фото)
Смак хмизу знайомий з дитинства. Я пропоную покласти в свою кулінарну скарбничку рецепт приготування хмизу на сметані. Смачно, просто і підійде для будь-якого випадку.
Спочатку треба приготувати тісто з просіяного борошна, маргарину, цукру і яєць. Потім додайте сметану і оцет, замішують. Розкачайте, наріжте смужками і зробіть хмиз, розрізавши шматочки по центру і простягнувши один кінець через дірочку. Потім обсмажте хмиз у фритюрі і перед подачею посипте цукровою пудрою.
- Ванілін - 1 щіпка
- Олія соняшникова рафінована - 400 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Крем - 100 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Маргарин - 50 грам
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Оцет столовий - 10 мілілітрів

Борошно просіяти і порубати з маргарином.

Цукор висипати в миску і вбити яйця.

Масу ретельно збити.

У борошно з маргарином додати збиті яйця, сметану і оцет і замісити тісто, причому місити його треба до тих пір, поки в ньому не з'являться бульбашки.

Готове тісто тонко розкачати і нарізати смужками шириною 3 см і довжиною 15 см.

Посередині кожної смужки зробити надріз в довжину і протягнути в нього один кінець смужки.

Вироби відразу ж опускати в розігрітий фритюр так, щоб вони в ньому вільно плавали. Для рівномірного прожарювання хмиз повертати шумівкою. Готові вироби викласти на паперові рушники для видалення зайвого жиру.

При подачі хмиз рясно посипати цукровою пудрою, змішаної з ваніліном.