Новорічний порційний салат
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви втомилися від традиційного святкового меню з великою кількістю страв, заправлених майонезом, тоді поспішаю поділитися з вами класної ідеєю, як приготувати новорічний порційний салат (легкий і смачний).
Основою цієї страви є крабове м'ясо, але при бажанні ви легко можете використовувати креветки, наприклад. Яскраві і апетитні овочі, проста і легка заправка в поєднанні з авокадо напевно сподобаються абсолютно всім. Набір інгредієнтів невеликий, часу на весь процес піде не більше 15 хвилин, подача оригінальна і красива, так що це відмінний варіант для святкового столу.
- Крабове м'ясо - 250 грам
- Помідор - 1/2 штуки
- Солодкий перець - 1/2 штуки
- Авокадо - 2 штуки
- Зелень - 1 щіпка
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Гірчичний - 1-2 чайних ложок
- Червоний винний оцет - 2 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
1. Дрібними кубиками наріжте половину помідора, попередньо вимивши і обсушити його.
2. Солодкий перець очистіть від насіння і хвостика і також подрібніть.
3. У глибоку миску надішліть оливкова олія, гірчицю і оцет. Ретельно перемішайте.
4. Викладіть в заправку м'ясо краба, перець, помідор і зелень. Додайте за смаком сіль і перець. Акуратно перемішайте.
5. Акуратно розріжте авокадо і видаліть кісточку. Полийте соком лимона, щоб м'якоть не потемніли.
6. Наповніть салатом човники авокадо. От і все, салат можна подавати до столу. Приємного апетиту і смачних свят!