Порційний салат
(покроковий рецепт з фото)
По складу порційні салати не відрізняються від звичайних, але ефектна і оригінальна подача прикрасить будь-який стіл. Розповім, як приготувати порційний салат "капрезе", він буде класним: яскравим і смачним.
Подавати і їсти порційні салати дуже зручно і практично. Для подачі можна використовувати великі келихи, креманки або красиві склянки (разом з маленькими ложечками або вилочками). Елегантно і святково.
- Моцарелла - 225 грам
- Помідори - 800 грам( чері)
- Маслини без кісточок - 110 грам
- Зелена цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Листя базиліка - 8 штук
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Масло олівквое - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Моцареллу наріжте маленькими скибочками, помідори черрі - уздовж навпіл, маслини - так само. Покладіть ці продукти в салатну миску і поки відставте.
У невеликій чашці змішайте дрібно нарізану зелену цибулю, подрібнений часник, тонко нарізані листя базиліка, оцет і сіль, перемішайте.
Додайте оливкову олію і добре перемішайте заправку.
Влийте заправку в салат і перемішайте. Салат можна подати відразу або залишити його на 24 години в холодильнику.
Подавайте салат в порційних тарілочках або креманках, прикрасивши листочками базиліку.