Порційний салат з куркою і ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Солонувата обсмажена курочка і солодкі соковиті ананаси вже стали досить звичними інгредієнтами в салатах. Щоб зробити блюдо ситним, в нього можна додати відварний рис. А спеції підкреслять смак.
Щоб приготувати смачний і ситний порційний салат, вам не знадобитися багато часу. Щоб бути впевненим у тому, що він вийде смачним, дізнайтеся, як приготувати порційний салат з куркою і ананасом, з цього рецепта. Прислухаючись до порад моїх порад, ви зробите смачне і незвичайне блюдо.
- Мал - 250 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Ананас - 1 штука
- Горошок зелений - 150 грам
- Імбир - За смаком
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 пучок
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
Куряче філе промийте та висушіть. Зачистіть його від жирку і плівок. Наріжте на дрібні кубики і перекладіть в піалку. Залийте філе соєвим соусом, перемішайте. Залиште курку маринуватися на півгодини.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними шматочками. Краще брати білий салатний цибулю, він набагато ніжніше і не такий гіркий. Корінь імбиру очистіть від шкірки гострим ножем, натріть його на тертці.
Приготуйте заправку для вашого майбутнього салату. Для цього в мисочку налийте трохи соку від консервованих ананасів, додайте до нього натертий на тертці імбир і порошок каррі. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
У глибоку сковороду (краще брати вок) влийте трохи рослинного масла без запаху, гарненько розжарити її на плиті. Викладіть в сковороду замариновані шматочки курки, обсмажте їх на сильному вогні до готовності.
Готову курку викладіть з сковороди, в неї помістіть рубаний лук. Пасеруйте його до прозорості. Викладіть до цибулі заморожений зелений горошок, обсмажуйте його з цибулею три хвилини.
Відваріть рис до готовності в підсоленій воді так, як це зазначено на упаковці. Перекладіть його в миску, додайте оливкову олію і ретельно перемішайте.
У миску з рисом додайте нарізані консервовані ананаси, обсмажене куряче філе і цибулю з зеленим горошком. Полийте декількома ложками заправки, перемішайте. Розкладіть салат по тарілках, щоб вийшли порції. Подавайте його до столу, посипавши петрушкою.