Салат «мімоза» порційний
(покроковий рецепт з фото)
До святкового столу хочу запропонувати вам зробити апетитний, ситний, смачненький і досить простий салатик в порційних креманках. Виходить дивно красиво! запам'ятовуйте рецепт!
В даному випадку, рецепт цікавий тим, що тут використовується смажену цибулю, а також яблуко, яке надає салатик свіжість і легку кислинку. Основою страви може бути абсолютно будь-яка консервована риба, яка у вас є. Спробуйте!
- Яйце - 3 штуки
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Яблуко - 1-2 штук (по бажанню)
- Цибулина - 1-2 штук(+ трохи рослинного масла)
- Консервована риба - 1 штука (баночка)
- Сіль, перець, майонез - За смаком
1
Картопля, морква і яйця потрібно відварити до готовності, остудити і очистити.
2
Цибулю очистіть, наріжте кубиками і обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
3
Консерву розімніть вилкою.
4
Овочі, яблуко і яйця (білки окремо від жовтків) натріть на тертці.
5
Тепер можна збирати салатик. На дно кожної креманки викладіть шар картоплі, посоліть і заправте майонезом.
6
Слідом викладіть рибку, цибуля, яблучко, морква. Кожен шар за смаком посоліть і змастіть майонезом.
7
Викладіть білки, змастіть майонезом і прикрасьте салат жовтками.
Перед подачею відправте на пару годин в холодильник, щоб салат "мімоза" просочився.
Перед подачею відправте на пару годин в холодильник, щоб салат "мімоза" просочився.
8
Смачного!