Новорічний ГАВбургер
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам для майбутнього новорічного столу оригінальну подачу звичайного бургера. Спечіть булочки у вигляді мордочок собачок, адже за Східним календарем символ Нового 2018 року - жовта Собака.
У покроковому рецепті в подробицях покажу, як приготувати новорічний ГАВбургер. Начинку для нього я вибрала полегшену, без класичної яловичої котлети. Зазвичай новорічний стіл і так ломиться від калорійної їжі, тому залишаю вибір начинки на ваш смак. А в цьому рецепті важлива ідея булочки у вигляді собачки. Отже, приступимо!
- Борошно - 330 грам
- Дріжджі швидкорозчинні - 7 грам (або свіжі - 20 г)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 40 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Шинка - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Огірок маринований - 1 штука
- Салат (лист) - 6 штук
Підготуйте необхідні для тесту продукти.
Дріжджі і цукор розчиніть в теплому молоці. Поставте в тепле місце на 10 хвилин до появи пінної шапочки.
З'єднайте підійшли дріжджі, розм'якшене вершкове масло, яйце і перемішайте. Додайте просіяне борошно, сіль (1/2 немає. Л.), замісіть м'яке тісто. Помістіть тісто в миску, змащену олією, накрийте харчовою плівкою і поставте для підходу в тепле місце на 1, 5 годину.
З'єднайте підійшли дріжджі, розм'якшене вершкове масло, яйце і перемішайте. Додайте просіяне борошно, сіль (1/2 немає. Л.), замісіть м'яке тісто. Помістіть тісто в миску, змащену олією, накрийте харчовою плівкою і поставте для підходу в тепле місце на 1, 5 годину.
Тісто має збільшиться в 2-2, 5 рази.
Розділити тісто 6 частин по 100 г. Кожну притисніть в коржик, зберіть краю в вузлик, переверніть швом вниз і округлятимете.
Час, що залишився тісто розкачайте в тонкий корж, виріжте гострим ножем крапельки (вушка), гуртки (мордочки) розріжте як на фото. Скачайте кульки для носика.
Зберіть собачок, накрийте їх харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 20 хвилин на расстойку.
Розігрійте духовку до 200 ° С. Розмішайте в мисці 1 яйце з 1 ст. L. Води, змастіть підійшли булочки. Випікайте булочки в розігрітій духовці 18-20 хвилин до золотистого кольору. Остудіть на решітці.
Розріжте готові булочки на дві частини, змастіть зрізи сумішшю майонезу і гірчиці, зберіть гавбургер. На нижню частину покладіть лист салату, цибуля і огірок, нарізані кільцями, скибочки шинки і сиру, накрийте верхньою половиною булочки. Смачного! З наступаючим Новим роком!