Холодець «Новорічний порося»
(покроковий рецепт з фото)
Холодець у вигляді поросяти прикрасить ваш новорічний стіл і справить незабутнє враження на гостей. А насправді все робиться дуже просто. І в цьому ви переконаєтеся самі.
Холодець можете зварити з будь-якого м'яса. Це може бути не тільки курка з індичкою, але і свинина, яловичина. Весь процес приготування цієї страви докладно описаний з покроковими фото. І тим, хто вирішить прикрасити свій стіл таким блюдом - удачі і хорошого Нового Року!
- Індичка - 500 грам
- Курка - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Желатин харчовий - 20 грам
- Вода - 2, 5 L
- Часник - 3-4 зубчики
- Варена ковбаса - 50 грам (для прикраси)
- Перець чорний горошком - 2 штуки (для прикраси)
Курку і індичку добре помийте і викладіть у велику каструлю.
Налийте в каструлю воду і поставте на плиту.
Доведіть вміст каструлі до кипіння, вогонь збавте і зніміть піну. Варіть холодець на самому мінімальному вогні, щоб бульйон буквально трохи булькотів. У цьому випадку він вийде прозорим. Через дві години кипіння додайте очищену цибулю і моркву, лавровий лист.
Варіть холодець ще годину-півтори, приправити сіллю, поперчіть за смаком.
Варене м'ясо дістаньте з каструлі.
Штам бульйону. Желатин залийте 3-4 столовими ложками холодної води. Дайте набрякнути протягом 10 хвилин. Викладіть в гарячий бульйон і заважайте до повного розчинення желатину.
М'ясо індички і курки очистіть від шкурок, жив і кісток. Повинна залишитися одна м'якоть. Дрібно наріжте м'ясо і додайте подрібнений часник.
Залийте м'ясо бульйоном з желатином. Але врахуйте, що це не звичайний холодець. Тому багато бульйону Не лийте.
Перемішайте м'ясо, часник і бульйон.
Літрову пляшку з-під молока добре помийте і відріжте в ній дно. Поставте пляшку вертикально пробкою вниз в будь-яку високу ємність. Викладіть в пляшку холодець до самого верху.
Ось така конструкція виходить. Поставте холодець в холод.
Коли холодець в пляшці застигне, акуратно розріжте пляшку, витягніть вашого "порося" на блюдо. Налийте холодний бульйон в блюдо і знову відправте в холод.
Коли бульйон застигне, прикрасьте холодець за смаком. У мене це сніжинки з білої редьки, моркви і петрушка. З ковбаси зробіть вушка, п'ятачок і хвостик. З перцю очі.
Холодець "новорічний порося" готовий. Подавайте з хріном, гірчицею, кетчупом. З новим роком! !!