Рецепт Холодець «Новорічний порося» фото

Холодець «Новорічний порося»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка , Птах , Курка
На обід , На вечерю
Холодець
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Холодець у вигляді поросяти прикрасить ваш новорічний стіл і справить незабутнє враження на гостей. А насправді все робиться дуже просто. І в цьому ви переконаєтеся самі.

Опис приготування:

Холодець можете зварити з будь-якого м'яса. Це може бути не тільки курка з індичкою, але і свинина, яловичина. Весь процес приготування цієї страви докладно описаний з покроковими фото. І тим, хто вирішить прикрасити свій стіл таким блюдом - удачі і хорошого Нового Року!

  • Індичка - 500 грам
  • Курка - 500 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Желатин харчовий - 20 грам
  • Вода - 2, 5 L
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Варена ковбаса - 50 грам (для прикраси)
  • Перець чорний горошком - 2 штуки (для прикраси)
холодець
Курку і індичку добре помийте і викладіть у велику каструлю.
холодець
Налийте в каструлю воду і поставте на плиту.
холодець
Доведіть вміст каструлі до кипіння, вогонь збавте і зніміть піну. Варіть холодець на самому мінімальному вогні, щоб бульйон буквально трохи булькотів. У цьому випадку він вийде прозорим. Через дві години кипіння додайте очищену цибулю і моркву, лавровий лист.
холодець
Варіть холодець ще годину-півтори, приправити сіллю, поперчіть за смаком.
холодець
Варене м'ясо дістаньте з каструлі.
холодець
Штам бульйону. Желатин залийте 3-4 столовими ложками холодної води. Дайте набрякнути протягом 10 хвилин. Викладіть в гарячий бульйон і заважайте до повного розчинення желатину.
холодець
М'ясо індички і курки очистіть від шкурок, жив і кісток. Повинна залишитися одна м'якоть. Дрібно наріжте м'ясо і додайте подрібнений часник.
холодець
Залийте м'ясо бульйоном з желатином. Але врахуйте, що це не звичайний холодець. Тому багато бульйону Не лийте.
холодець
Перемішайте м'ясо, часник і бульйон.
холодець
Літрову пляшку з-під молока добре помийте і відріжте в ній дно. Поставте пляшку вертикально пробкою вниз в будь-яку високу ємність. Викладіть в пляшку холодець до самого верху.
холодець
Ось така конструкція виходить. Поставте холодець в холод.
холодець
Коли холодець в пляшці застигне, акуратно розріжте пляшку, витягніть вашого"порося" на блюдо. Налийте холодний бульйон в блюдо і знову відправте в холод.
холодець
Коли бульйон застигне, прикрасьте холодець за смаком. У мене це сніжинки з білої редьки, моркви і петрушка. З ковбаси зробіть вушка, п'ятачок і хвостик. З перцю очі.
холодець
Холодець"Новорічний порося" готовий. Подавайте з хріном, гірчицею, кетчупом. З новим роком! !!

Схожі рецепти