Рецепт Молочне порося на вертелі фото

Молочне порося на вертелі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Низькокалорійні
На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Для святкового столу хочеться приготувати що-небудь оригінальне і смачне. У такому випадку варто знати, як приготувати молочного поросяти на рожні.

Опис приготування:

Молочне порося стане гідною прикрасою святкового столу. Звичайно, його приготування вимагає певної вправності і умінь, тому, якщо у Вас є можливість - запросіть на допомогу кваліфікованого фахівця. Але і витрачені зусилля варті того. Якщо ж немає - завжди потрібно з чогось починати. Дрова для запікання бажано брати березові - вони найкраще підходять для такої мети.

  • Порося - 25 кілограм
  • Вода - 2, 5 L (розсіл для маринування.)
  • Сіль морська - 0, 5 склянки (розсіл для маринування.)
  • Спеції - 1 Ст. Ложка (розсіл для маринування.)
  • Оцет - 4 склянки (маринад для обсмажування.)
  • Сіль морська - 2 Ст. Ложки (маринад для обсмажування.)
  • Перець духмяний - 2 Ст. Ложки (маринад для обсмажування.)
  • Червоний перець - 1 Чайна ложка (маринад для обсмажування.)
  • Цибуля - 2-3 штук (маринад для обсмажування.)
  • Гіркий перець - 2 штуки (маринад для обсмажування.)
1
Порося підготувати, добре промити під проточною водою, просушити паперовими рушниками.
2
Далі його слід замаринувати. Щоб цей процес не зайняв три дні, то рекомендується його наколоти розсолом через шприц. Накачуйте розсолом порося всюди - ніжки, життя, голову, ребра.
3
Далі порося акуратно оберніть волосінню або закріпіть розріз на животі спеціальними зажимами. Одягніть порося на рожен і починайте смажити.
4
Приготуйте маринад для обсмажування. Додайте в оцет порізану кільцями цибулю, перець і дайте настоятися протягом години.
5
Порося вийде дуже красивим, якщо кожні 40 хвилин Ви будете його поливати таким маринадом.
6
Зазвичай порося готується 4-5 годин. Його готовність можна визначити за зовнішнім виглядом і за соком, який він виділяє. Через 4 години після початку смаження можете увіткнути стрижень в найтовстіше місце тушки. Якщо при цьому буде виділятися сік без крові, то порося готовий.
7
Знімайте порося, звільніть його від волосіні і прикрасьте на свій розсуд. Смачного!

Схожі рецепти