Рецепт Молочне морозиво фото

Молочне морозиво
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Солодке, Десерти, Морозиво

Найкращий спосіб охолодитися влітку - з'їсти порцію смачного морозива! Тому розповім, як приготувати молочне морозиво, класичне по ГОСТу. Таке морозиво припаде до смаку кожному!

Приготування повітряного і смачного домашнього морозива займає небагато часу, але, повірте, це того варто! морозиво, приготоване з даного рецептом, виходить дуже ніжним, з легким молочним ароматом. За бажанням можете подавати таке морозиво з холодним фруктовим пюре, горіхами, шоколадом або сиропами. Також можна додати трохи апельсинової або лимонної цедри під час приготування, щоб зробити смак морозива цікавішим.

  • Молоко - 390 грам (від 3, 6 % жирності)
  • Сухе молоко - 25 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 10 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Цукор - 75 грам
молочне морозиво - фото крок 1
1. Змішайте цукор, ванільний цукор і сухе молоко. Додайте 340 грам молока і змішайте. Крохмаль залийте молоком і перемішайте.
молочне морозиво - фото крок 2
2. Молочну суміш поставте на вогонь і доведіть до кипіння, після чого додайте розведений крохмаль (через сито). На малому вогні доведіть до кипіння і проваріть протягом 1 хвилини, постійно помішуючи.
молочне морозиво - фото крок 3
3. Помістіть суміш у миску з холодною водою і, періодично помішуючи і змінюючи воду, повністю охолодіть молочну суміш. Накрийте миску плівкою і поставте в морозилку на 2 годину.
молочне морозиво - фото крок 4
4. Підмерзлу суміш розмішайте блендером, накрийте плівкою і відправте в морозилку на 30 хвилин. Процедуру перемішування необхідно повторити три-чотири рази, кожен раз після неї витримуючи по 30 хвилин в холодильнику.
молочне морозиво - фото крок 5
5. Після останнього перемішування перелийте масу у формочки, накрийте їх харчовою плівкою і поставте в морозилку на 5-6 годин до повного застигання.
молочне морозиво - фото крок 6
6. Готовому морозиву перед подачею дайте постояти при кімнатній температурі протягом 10 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти