Молочне морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Найкращий спосіб охолодитися влітку - з'їсти порцію смачного морозива! Тому розповім, як приготувати молочне морозиво, класичне по ГОСТу. Таке морозиво припаде до смаку кожному!
Приготування повітряного і смачного домашнього морозива займає небагато часу, але, повірте, це того варто! морозиво, приготоване з даного рецептом, виходить дуже ніжним, з легким молочним ароматом. За бажанням можете подавати таке морозиво з холодним фруктовим пюре, горіхами, шоколадом або сиропами. Також можна додати трохи апельсинової або лимонної цедри під час приготування, щоб зробити смак морозива цікавішим.
- Молоко - 390 грам (від 3, 6 % жирності)
- Сухе молоко - 25 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 10 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Цукор - 75 грам
1. Змішайте цукор, ванільний цукор і сухе молоко. Додайте 340 грам молока і змішайте. Крохмаль залийте молоком і перемішайте.
2. Молочну суміш поставте на вогонь і доведіть до кипіння, після чого додайте розведений крохмаль (через сито). На малому вогні доведіть до кипіння і проваріть протягом 1 хвилини, постійно помішуючи.
3. Помістіть суміш у миску з холодною водою і, періодично помішуючи і змінюючи воду, повністю охолодіть молочну суміш. Накрийте миску плівкою і поставте в морозилку на 2 годину.
4. Підмерзлу суміш розмішайте блендером, накрийте плівкою і відправте в морозилку на 30 хвилин. Процедуру перемішування необхідно повторити три-чотири рази, кожен раз після неї витримуючи по 30 хвилин в холодильнику.
5. Після останнього перемішування перелийте масу у формочки, накрийте їх харчовою плівкою і поставте в морозилку на 5-6 годин до повного застигання.
6. Готовому морозиву перед подачею дайте постояти при кімнатній температурі протягом 10 хвилин. Смачного!