Рецепт Холодець в пляшці «Порося» фото

Холодець в пляшці «Порося»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Птах , Курка , Яловичина , Желатин
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Холодець
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Якщо хочете здивувати гостей за святковим столом, холодець в пляшці"Порося" допоможе в цьому. Приготуйте оригінально оформлений холодець, який за смаком нічим не відрізнятиметься від звичного.

Опис приготування:

Який же святковий стіл без холодцю? Його можна приготувати незвичайним способом - в пляшці. Такий кулінарний шедевр по достоїнству оцінять гості і зможуть насолодитися його смаком. Щоб приготувати холодець в пляшці"Порося" , потрібно три види м'яса, 7 годин часу і трохи кулінарних навичок.

  • Яловича рулька - 1 штука
  • Окіст курячий - 1-2 штук
  • Свинні ніжки - 1-2 штук
  • Яловичина (м'якоть) - 500 грам
  • Спеції - За смаком
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
холодець в пляшці
1. Готувати холодець клопітно, адже тільки на процес підготовки продуктів йде до 7 годин. Набір продуктів завжди різний, але обов'язкова уязик - наявність желирующих продуктів. Хтось любить, щоб в холодці було більше свинини, хтось - яловичини, а хтось зовсім любить курячий холодець. Я вибрала альтернативу всім видам і вирішила взяти три види м'яса в рівних пропорціях.
холодець в пляшці
2. Відразу нам потрібно зварити яловичину: варимо рульку з додаванням цибулі і моркви, а також солі і спецій за смаком 3 годину, потім додаємо свинину, а після - курку (для 2 години до закінчення варіння). В середньому м'ясо вариться на слабкому вогні близько 6 годин. Ємність для зазначеної кількості м'яса повинна бути не менше 5 літрів.
холодець в пляшці
3. Коли м'ясо звариться, його потрібно витягнути і дати йому охолонути. Окремо запарюємо пакетик желатину по інструкції на упаковці і вливаємо отриману масу в бульйон. Практично доводимо до кипіння і знімаємо з вогню (желатин кип'ятити не можна). Потім м'ясо дрібно нарізаємо, після чого поміщаємо в пляшку і заливаємо готовим бульйоном з желатином. Коли маса повністю охолоне, відправляємо пляшку в холодильник на 6-7 годин.
холодець в пляшці
4. Через зазначений час дістаємо пляшку, зрізаємо акуратно її, а холодець укладаємо на блюдо для подачі.
холодець в пляшці
5. Тепер нашого порося потрібно оформити. Для цього підійдуть тонкі пласти шинки, які послужать вухами і носом, а також чорний перець горошком і майонез. Прикрасити можна як завгодно: дайте вашої фантазії розгулятися.

Схожі рецепти