Тістечко «Бісквітний порося»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати до Нового Року 2019 або в будь-який з святковий днів ось таке порційне тістечко для кожного гостя! Це буде несподіваний приємний сюрприз і до того ж дуже смачний!
Шоколадний бісквіт я буду готувати на окропі, а крем зроблю сметанний! Бісквіт виходить незвичайно ніжний, смачний і пористий! звичайно, можна зробити класичний світлий бісквіт, тоді крем краще вибрати темний або кольоровий. А як приготувати тістечко "бісквітний порося", розповім докладно в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки (інгредієнти для бісквіта)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 150 мілілітрів (крутий окріп! )
- Крем - 200 грам (густа, не менше 20%, для крему)
- Цукор - 0, 5 склянки (регулюйте на свій смак)
- Ванілін - щіпка
Підготуйте основні інгредієнти.
Змішайте всі сухі інгредієнти для бісквіта: просіяне борошно, склянка цукру, какао-порошок, розпушувач, соду.
Яйце збийте виделкою або вінчиком з молоком і маслом.
Додайте яєчну суміш в суху і ретельно перемішайте.
Потім влийте окріп і розмішайте все до однорідної маси. Форму 20-22 см змастіть рослинною олією, вилийте тісто і поставте запікати в духовку на 50 хвилин при температурі 170 градусів або ж випікайте в мультиварці, як я. В мультиварці піч в режимі "випічка" 50 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку / мультиварку, перевіряйте бісквіт шпажкою.
Поки бісквіт випікається, приготуємо крем. Густу сметану збийте з цукром і ваніліном до розчинення цукру. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник. Якщо сметана не надто густа, додайте загущувач для вершків.
Наш бісквіт готовий! Виходить ось такий шоколадний красавчик! Дайте йому повністю охолонути. Потім будемо працювати далі або ж приберіть в холодильник, як написано в раді до рецептом.
Остиглий бісквіт розрізати на три рівних коржа. З одного коржа вийде 4-5 тістечок, смотря какие діаметри форм для елементів ви виберете.
Крем викладіть в кондитерський мішок і зробіть ножицями невеликий отвір. Для оформлення порося візьміть 3 круглі форми різного діаметру. Виріжте 3 кола. Нанесіть крем на середній коло і викладіть його стороною з кремом на великий.
Потім нанесіть крем на маленький коло і покладіть його поверх середнього, кремом вниз. Вийде свого роду башточка, яку за допомогою крему ми оформимо у вигляді поросяти.
Ось такий бісквітний порося у нас вийшов! думаю, гостям він сподобається, особливо дітворі!
Приємного чаювання!