Різдвяний порося
(покроковий рецепт з фото)
Різдвяний порося - традиційне центральне блюдо різдвяного столу. Мабуть, ніщо інше не виглядає на різдвяному столі так ефектно, як запечений цілком порося.
Різдвяний порося готується дуже просто:
1. Гарненько промиваємо порося, даємо йому обсохнути.
2. Натираємо його сіллю, сухими спеціями (я використовую чорний перець, чебрець, кмин, чебрець), подрібненим часником і рослинним маслом зсередини і зовні.
3. Ми залишаємо порося маринуватися в прохолодному місці хоча б на 2-3 годину, а найкраще - на ніч.
4. Кладемо порося на деко, зверху накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 230 градусів. Запікаємо 3-4 години до готовності.
Готового порося подаємо в гарячому вигляді. Смачного!
- Порося - 1 штука(Весом 4 кг)
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Сухі спеції - - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
1. Гарненько промиваємо порося, даємо йому обсохнути.
2. Натираємо його сіллю, сухими спеціями (я використовую чорний перець, чебрець, кмин, чебрець), подрібненим часником і рослинним маслом зсередини і зовні.
3. Ми залишаємо порося маринуватися в прохолодному місці хоча б на 2-3 годину, а найкраще - на ніч.
4. Кладемо порося на деко, зверху накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 230 градусів. Запікаємо 3-4 години до готовності.
Готового порося подаємо в гарячому вигляді. Смачного!