Рецепт Різдвяний порося фото

Різдвяний порося
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На святковий стіл , Святковий обід , Різдво
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 12
Час приготування: 8 г. 20 хв.

Різдвяний порося - традиційне центральне блюдо різдвяного столу. Мабуть, ніщо інше не виглядає на різдвяному столі так ефектно, як запечений цілком порося.

Опис приготування:

Різдвяний порося готується дуже просто:

1. Гарненько промиваємо порося, даємо йому обсохнути.

2. Натираємо його сіллю, сухими спеціями (я використовую чорний перець, чебрець, кмин, чебрець), подрібненим часником і рослинним маслом зсередини і зовні.

3. Ми залишаємо порося маринуватися в прохолодному місці хоча б на 2-3 годину, а найкраще - на ніч.

4. Кладемо порося на деко, зверху накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 230 градусів. Запікаємо 3-4 години до готовності.

Готового порося подаємо в гарячому вигляді. Смачного!


  • Порося - 1 штука(Весом 4 кг)
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Сухі спеції - - За смаком
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Часник - 4 зубчики
Різдвяний порося готується дуже просто:

1. Гарненько промиваємо порося, даємо йому обсохнути.

2. Натираємо його сіллю, сухими спеціями (я використовую чорний перець, чебрець, кмин, чебрець), подрібненим часником і рослинним маслом зсередини і зовні.

3. Ми залишаємо порося маринуватися в прохолодному місці хоча б на 2-3 годину, а найкраще - на ніч.

4. Кладемо порося на деко, зверху накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 230 градусів. Запікаємо 3-4 години до готовності.

Готового порося подаємо в гарячому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти