Гусь новорічний
(покроковий рецепт з фото)
Правильно запекти цілу птицю на свято - справа непроста. Підібрати начинку, випатрати тушку, нафарширувати її, змастити і, нарешті, готувати в духовці. Загалом, інструкція вам точно знадобиться.
Для вашої зручності я підготувала покроковий детальний рецепт, в якому описано, як приготувати гусака новорічного. Головні інгредієнти є класичними для поєднання. Птицю цікаво доповнює кисло-солодкий смак фруктів. Крім усього є й інші складові, які зроблять блюдо дуже смачним.
- Гусь - 1 штука(3-5 кг)
- Яблуко - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Вино біле напівсухе - 500 мілілітрів
- Вода - 5 літрів
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Гуся замочіть в солоній воді, придавивши його вантажем, з 3 годину.
Зробіть маринад. Вичавіть сік з апельсина, з'єднавши його з оливковою олією, сіллю, перцем, бальзамічним оцтом і 1 ст. Ложкою води. Перемішайте.
Наповніть кухонний шприц маринадом. Вставте його в гусака під шкіру. Перекладіть птицю в форму для випічки. Дно злити вино.
Форму для випічки закрийте фольгою. Запікайте гусака при 230 градусах в духовці протягом 30 хвилин.
Після цього знизьте температуру до 180 градусів. Запікайте ще 2 годину. Потім температуру підніміть до 200 градусів, гусака переверніть і готуйте ще 30 хвилин.
А поки займіться яблуками. Наріжте їх кільцями, прибравши серцевину. Обсмажте фрукти в маслі з цукром до карамельного кольору. В кінці посипте все перцем.
Подавайте гусака з яблуками. Смачного!