Рецепт Гусь новорічний фото

Гусь новорічний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Фрукти, Яблука, Гусь
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Страви у фользі

Правильно запекти цілу птицю на свято - справа непроста. Підібрати начинку, випатрати тушку, нафарширувати її, змастити і, нарешті, готувати в духовці. Загалом, інструкція вам точно знадобиться.

Для вашої зручності я підготувала покроковий детальний рецепт, в якому описано, як приготувати гусака новорічного. Головні інгредієнти є класичними для поєднання. Птицю цікаво доповнює кисло-солодкий смак фруктів. Крім усього є й інші складові, які зроблять блюдо дуже смачним.

  • Гусь - 1 штука(3-5 кг)
  • Яблуко - 2 штуки
  • Апельсин - 1 штука
  • Вино біле напівсухе - 500 мілілітрів
  • Вода - 5 літрів
  • Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
гусь новорічний - фото крок 1
Гуся замочіть в солоній воді, придавивши його вантажем, з 3 годину.
гусь новорічний - фото крок 2
Зробіть маринад. Вичавіть сік з апельсина, з'єднавши його з оливковою олією, сіллю, перцем, бальзамічним оцтом і 1 ст. Ложкою води. Перемішайте.
гусь новорічний - фото крок 3
Наповніть кухонний шприц маринадом. Вставте його в гусака під шкіру. Перекладіть птицю в форму для випічки. Дно злити вино.
гусь новорічний - фото крок 4
Форму для випічки закрийте фольгою. Запікайте гусака при 230 градусах в духовці протягом 30 хвилин.
гусь новорічний - фото крок 5
Після цього знизьте температуру до 180 градусів. Запікайте ще 2 годину. Потім температуру підніміть до 200 градусів, гусака переверніть і готуйте ще 30 хвилин.
гусь новорічний - фото крок 6
А поки займіться яблуками. Наріжте їх кільцями, прибравши серцевину. Обсмажте фрукти в маслі з цукром до карамельного кольору. В кінці посипте все перцем.
гусь новорічний - фото крок 7
Подавайте гусака з яблуками. Смачного!

Схожі рецепти