Гусь, фарширований рисом
(покроковий рецепт з фото)
Рум'яний гусак з хрусткою скоринкою, фарширований рисом, без сумніву прикрасить будь-який святковий стіл.
Простий рецепт фаршированого гусака ідеально підійде для будь-якого свята. Ви завжди зможете урізноманітнити цей класичний рецепт, додавши до рису яблука і сухофрукти на ваш смак.
- Гусь - 2 кілограма(1 штука)
- Мал - 1 Склянка
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком (в рис, натерти гусака)
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
Спочатку приготуйте рис для начинки. Відваріть 1 склянку рису. Готовий рис промийте водою, дайте їй стекти, потім додайте сіль, перець і спеції за смаком.
Гуся гарненько вимийте, просушіть, якщо потрібно обпалити пушок, потім ретельно натріть сіллю зовні і всередині.
Мал покладіть всередину птиці, гарненько утрамбуйте. Отвір зашейте ниткою або закріпіть зубочистками.
Викладіть гусака на деко. Гарненько змастити з усіх боків майонезом.
Загорніть гусака в фольгу і поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте птицю в духовці 60 хвилин.
Коли гусак буде готовий, зніміть з нього фольгу і залиште в духовці ще на 10-15 хвилин до утворення хрусткої золотий скоринки.
Зарум'яниться гусака викладіть на блюдо. Видаліть нитку, прикрасьте блюдо овочами і подавайте до столу. Смачного!