Гусь, фарширований яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви чекаєте гостей і не знаєте, ніж їх побалувати, пропоную класичний рецепт гусака, фаршированого яблуками. Саме яблука доповнюють смак м'яса і роблять його напрочуд пікантним.
Такий гусак стане прикрасою і головною стравою будь-якого святкового столу. М'ясо виходить соковитим і дуже смачним, а яблука додадуть йому особливий аромат. Спробуйте обов'язково приготувати гусака, фаршированого яблуками.
- Гусь - 1 штука
- Яблука - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Мал - 1 склянок
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Для приготування гусака не потрібні особливі кулінарні навички. Все більше, ніж просто.
2. Приготуйте для початку начинку: яблука наріжте невеликими шматочками і на сухій сковороді розтопіть одну ложку цукру. Так ви його карамелізуете, обсмажуючи до золотисто-коричневого кольору.
3. На сковороду додайте трохи рослинного масла і Відведіть туди яблука. Пересмажувати вони вже разом з цукром не більше 10 хвилин.
4. Окремо зваріть склянку рису в злегка підсоленій воді. Уже готовий рис промийте в друшляку під проточною водою. Перекладіть його в глибоку ємність. До рису додайте вже готові яблука, сіль, приправи і все акуратно перемішайте. Добре також додати трохи паприки ( не більше 1 середня лінія).
5. Заздалегідь підготовленого гусака можна починати фарширувати. Для початку натріть його зсередини сіллю. Після цього всередину покладіть вже готову начинку з яблуками і зашейте отвір. Також скріплювати його можна зубочистками, які після випікання чудово виймаються.
6. Тепер можна укладе гусака на деко і змастити його поверхню тонким шаром майонезу. Процес випікання трохи тривалий. Надішліть гусака в духовку, розігріту до 190 градусов на один час. Як тільки він почне покриватися рум'яною скоринкою, відразу ж укрийте його фольгою і відправте ще на одну годину в духовку. Випікати в фользі його можна і з самого початку, тільки для того, щоб вийшла рум'яна кірочка, фольгу потрібно буде зняти за півгодини до готовності.
7. Після запікання гусака викладіть, прикрасьте зеленню петрушки і листям салату. Святковий стіл з таким блюдом буде по-справжньому королівський!