Рецепт Гусь, фарширований яблуками фото

Гусь, фарширований яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл, Святковий обід, Різдво
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Якщо ви чекаєте гостей і не знаєте, ніж їх побалувати, пропоную класичний рецепт гусака, фаршированого яблуками. Саме яблука доповнюють смак м'яса і роблять його напрочуд пікантним.

Такий гусак стане прикрасою і головною стравою будь-якого святкового столу. М'ясо виходить соковитим і дуже смачним, а яблука додадуть йому особливий аромат. Спробуйте обов'язково приготувати гусака, фаршированого яблуками.

  • Гусь - 1 штука
  • Яблука - 2 штуки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Мал - 1 склянок
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
гусь, фарширований яблуками - фото крок 1
1. Для приготування гусака не потрібні особливі кулінарні навички. Все більше, ніж просто.
гусь, фарширований яблуками - фото крок 2
2. Приготуйте для початку начинку: яблука наріжте невеликими шматочками і на сухій сковороді розтопіть одну ложку цукру. Так ви його карамелізуете, обсмажуючи до золотисто-коричневого кольору.
гусь, фарширований яблуками - фото крок 3
3. На сковороду додайте трохи рослинного масла і Відведіть туди яблука. Пересмажувати вони вже разом з цукром не більше 10 хвилин.
гусь, фарширований яблуками - фото крок 4
4. Окремо зваріть склянку рису в злегка підсоленій воді. Уже готовий рис промийте в друшляку під проточною водою. Перекладіть його в глибоку ємність. До рису додайте вже готові яблука, сіль, приправи і все акуратно перемішайте. Добре також додати трохи паприки ( не більше 1 середня лінія).
гусь, фарширований яблуками - фото крок 5
5. Заздалегідь підготовленого гусака можна починати фарширувати. Для початку натріть його зсередини сіллю. Після цього всередину покладіть вже готову начинку з яблуками і зашейте отвір. Також скріплювати його можна зубочистками, які після випікання чудово виймаються.
гусь, фарширований яблуками - фото крок 6
6. Тепер можна укладе гусака на деко і змастити його поверхню тонким шаром майонезу. Процес випікання трохи тривалий. Надішліть гусака в духовку, розігріту до 190 градусов на один час. Як тільки він почне покриватися рум'яною скоринкою, відразу ж укрийте його фольгою і відправте ще на одну годину в духовку. Випікати в фользі його можна і з самого початку, тільки для того, щоб вийшла рум'яна кірочка, фольгу потрібно буде зняти за півгодини до готовності.
гусь, фарширований яблуками - фото крок 7
7. Після запікання гусака викладіть, прикрасьте зеленню петрушки і листям салату. Святковий стіл з таким блюдом буде по-справжньому королівський!

Схожі рецепти