Гусь, фарширований рисом і сухофруктами

Гусь, фарширований рисом і сухофруктами
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
покажу вам, як приготувати гусака, фаршированого рисом і сухофруктами. М'ясо виходить соковитим, м'яким і дуже смачним. Блюдо обов'язково стане справжнім святковим сюрпризом і прикрасить будь-який стіл.

опис приготування:

Гусь, запечений в духовці, це завжди святкова страва, асоціюється з Новим роком про Різдвом. Крім того, гусак - птах велика, їм легко нагодувати навіть дуже велику компанію. Начинок для гусака дуже багато, а я пропоную просту, але дуже смачну начинку з рису і сухофруктів. Рецепт досить простий, але, щоб м'ясо вийшло соковитим, м'яким і з апетитною скоринкою, буде потрібно час. повірте, результат сподобається всім.

  • Гусь— 2-3 кілограм
  • відварений рис— 2-3 склянок
  • сухофрукти— 1 Склянка
  • Ізюм— 1/2 склянки
  • сіль велика— 2-3 чайних ложок
  • Чорний мелений перець— 1/3 чайних ложки(за смаком)
  • кмин— 1-2 Щепоток(за смаком)
  • Koriandr— 1-2 Щепоток(за смаком)
  • орегано— 1-2 Щепоток(за смаком)
Гусь, фарширований рисом і сухофруктами - фото крок 1 Тушку гусака ретельно миємо, видаляємо залишки пір'я і жир, а також обрізаємо першу фалангу крил. Далі за допомогою шпильки або голки робимо проколи шкіри на грудках і ніжках.

Гусь, фарширований рисом і сухофруктами - фото крок 2 Тепер гусака необхідно опустити в киплячу воду шиєю вниз. Тримати в такому положенні рівно хвилину. Потім опускаємо з боку хвоста теж на хвилину. Висушуємо птицю і натираємо всередині і зовні сіллю, перцем і спеціями. Відправляємо на холод в ідеалі на 2-3 дня, але можна і на добу.

Гусь, фарширований рисом і сухофруктами - фото крок 3 Для начинки ми беремо відварений рис, замочений в теплій воді родзинки і сухофрукти. У мене сушені яблука і груші. Можна їх замінити на курагу або чорнослив.

Гусь, фарширований рисом і сухофруктами - фото крок 4 Змішуємо інгредієнти для начинки і фаршируємо гусака. Наповнюємо фаршем не надто щільно і зашиваємо розріз товстою ниткою або ж сколюємо дерев'яними шпажками.

Гусь, фарширований рисом і сухофруктами - фото крок 5 Загортаємо гусака в фольгу і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 1,5 годину. Потім знімаємо фольгу, поливаємо витопити жиром, зменшуємо градуси до 160 і знову відправляємо на 1,5 години в духовку. Не забувайте періодично поливати жиром. Якщо гусак пригоратиме, прикрийте його листом фольги.

Схожі рецепти

Гусь, фарширований рисом

Гусь, фарширований рисом

Рум'яний гусак з хрусткою скоринкою, фарширований рисом, без сумніву прикрасить будь-який святковий стіл. опис приготування: Простий рецепт фаршированого гусака ідеально підійде для будь-якого свята. Ви завжди зможете урізноманітнити цей класичний рецепт, додавши до рису яблука і сухофрукти на...

читати далі
Гусь, фарширований капустою

Гусь, фарширований капустою

Гусь, фарширований капустою, неодмінно займе чільне місце на вашому святковому столі. Ця страва — не тільки смачне, але і досить просте в приготуванні. опис приготування: приготувати гусака, фаршированого капустою, в домашніх умовах зовсім нескладно. Я впевнена, що цей простий рецепт гусака, ф...

читати далі
Гусь фарширований яблуками і чорносливом

Гусь фарширований яблуками і чорносливом

Гусь фарширований яблуками і чорносливом - дуже смачне блюдо, яке обов'язково прикрасить будь-який святковий стіл! За допомогою цього простого покрокового рецепта з фото ви без зусиль приготуєте це блюдо. опис приготування: За допомогою цього рецепта ви без зусиль приготуєте гусака фаршировано...

читати далі
Гусь, фарширований яблуками

Гусь, фарширований яблуками

Якщо ви чекаєте гостей і не знаєте, ніж їх побалувати, пропоную класичний рецепт гусака, фаршированого яблуками. Саме яблука доповнюють смак м'яса і роблять його напрочуд пікантним. опис приготування: Такий гусак стане прикрасою і головною стравою будь-якого святкового столу. М'ясо виходить со...

читати далі
Гусь з рисом в духовці

Гусь з рисом в духовці

Пропоную вам оригінальний варіант святкового гусака, фаршированого НЕ яблуками, а рисом. дуже ситно, шалено смачно і незвично. Здивуйте своїх гостей цим блюдом! Рецепт гусака з рисом в духовці. опис приготування: Для приготування гусака з рисом в духовці нам знадобиться середній, скоріше мален...

читати далі